Ακολουθήστε μας στο Google news
Την τρίτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ που επικράτησε με 75-58 του ΑΠΟΠ στην Πάφο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.
Η ομάδα της Λευκωσίας είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και πέτυχε μία δίκαιη νίκη, μπροστά από περισσότερους από 500 φίλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο «Στάδιο Αφροδίτη». Αξίζει να σημειωθεί πως με τέσσερις ξένους αγωνίστηκε ο ΑΠΟΠ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Κορυφαίοι της αναμέτρησης ήταν οι Μπέιλι Φίλντς με 18 πόντους (7 ριμπάουντ, 1 ασσίστ) και Έβρικ Γκάρι με 16 πόντους (4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).
Με τέσσερις πόντους του Μίλλικεν ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΠ, με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει με έξι πόντους (από τρεις οι Ιερωνυμίδης, Μπέικερ). Στο 2:10 το σκορ ήταν στο 8-7 υπέρ των γηπεδούχων, με τους «γαλαζοκίτρινους» να σημειώνουν εννέα σερί πόντους (τέσσερις ο Φίλντς, τρίποντο ο Μπέικερ, δύο ο Μουρ) και να παίρνουν προβάδισμα με 16-8 στο 3:30. Ο ΑΠΟΠ απάντησε με οκτώ πόντους (από ένα τρίποντο οι Στυλιανού-Μίλλικεν, δύο πόντους ο Γουότερς) με το σκορ να οδηγείται στο 16-16. Οι διαφορές παρέμειναν μικρές στο σκορ και στην συνέχεια, όπου στο 7’ ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά με 21-20, με το συγκρότημα του Αντώνη Κωνσταντινίδη να σημειώνει άλλους οκτώ πόντους στην συνέχεια και να παίρνει προβάδισμα με 29-20 στο 8:30. Με την ολοκλήρωση της περιόδου ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά με 31-24.
Από τέσσερις πόντους σημείωσαν οι δύο ομάδες μέχρι το 12’ με το σκορ να οδηγείται στο 35-28. Στην συνέχεια οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν εννέα πόντους (εφτά ο Γκάρι, δύο ο Κούνας), οδηγώντας το σκορ στο 44-28 στο 14:30. Μέχρι το 19’ η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν στο 35-48, με τον ΑΠΟΕΛ να σημειώνει δύο ακόμα πόντους με τον Φλέμινγκ, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (50-35).
Με ένα σερί δέκα πόντων μπήκε στην Γ’ περίοδο ο ΑΠΟΕΛ (από ένα τρίποντο σημείωσαν οι Γκάρι-Φλέμινγκ, από δύο πόντους οι Κούνας-Φίλντς), με το σκορ να οδηγείται στο 60-35. Ο ΑΠΟΠ αντέδρασε και σημείωσε οκτώ σερί πόντους (τέσσερις ο Γουότερς, από δύο οι Αρτίνο-Άμπραμς) μειώνοντας σε 60-43 μέχρι το 28’. Μέχρι το τέλος της περιόδου, το σκορ οδηγήθηκε στο 64-46.
Δύο πόντους σημείωσαν οι δύο ομάδες μέχρι το 32’ (Μουρ για ΑΠΟΕΛ, Αρτίνο για ΑΠΟΠ) με το σκορ να οδηγείται στο 66-48. Η ομάδα της Πάφου μείωσε την διαφορά στους 13 μέχρι το 34:15, με το σκορ να είναι στο 69-56, ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν άλλους έξι πόντους (από τρεις οι Μουρ-Φίλντς) με την διαφορά να αυξάνεται στους 19 (75-56). Δύο ακόμα πόντους σημείωσαν οι γηπεδούχοι πριν το φινάλε του αγώνα με τον Αρτίνο, με τον ΑΠΟΕΛ να φεύγει με την νίκη με τελικό σκορ 75-58.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-31, 35-50, 46-64, 58-75
ΑΠΟΠ (Αντώνης Δημητρίου): Άμπραμς 12, Μίλλικεν 21 (5), Αρτίνο 9, Γουότερς 10, Στυλιανού 3 (1), Α. Δημητρίου 3 (1), Κουρίδης, Πολεμίτης, Χ. Δημητρίου, Σταύρου.
ΑΠΟΕΛ (Αντώνης Κωνσταντινίδης): Γκάρι 16 (4), Ιερωνυμίδης 3, Μουρ 11 (1), Μπέικερ 6 (2), Φίλντς 18, Φλέμινγκ 9 (1), Πηλαβάς 2, Κούνας 6, Καραγιάννης, Κασκίρης 4, Καραμπατάκης, Ζντράβιτς.
Πηγή:ΚΟΚ
Μιλώντας στο επίσημο περιοδικό του Απόλλωνα, ο Λάζαρ Μάρκοβιτς αναφέρθηκε και στο παρελθόν του και πιο συγκεκριμένα στην μεταγραφή του στην Τσέλσι που χάλασε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
11/10 @ 09:43
Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση «51 Χρόνια Προσφυγιάς: Κυπριακό Ποδόσφαιρο Citius - Altius - Fortius», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.
10/10 @ 16:33
Το Ποδόσφαιρο αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί μια ανοδική πορεία σ’ όλους τους τομείς και παραμέτρους του.
09/10 @ 14:12
Σύμφωνα με το transfermarkt ο Μίμοβιτς παραμένει ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην κορυφή συνεχίζει και η Πάφος συνολικά...
08/10 @ 20:12
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
06/10 @ 21:40
Βίντεο με την παρακάμερα του ντέρμπι με την Ανόρθωση, όπου γιόρτασε τα 95 χρόνια ζωής με τον ιδανικότερο τρόπο επικρατώντας με 4-1, δημοσίευσε η ΑΕΛ.
30/09 @ 15:20
Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση του Νέαρχου Ζήνωνος στον Ακρίτα Χλώρακας με τη μορφή δανεισμού.
BEST OF THEMASPORTS