Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΑΕΚ Αρένα έχει συμπληρώσει πριν από περίπου δυο βδομάδες ένα χρόνο ζωής. Μέσα σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έχει δώσει αρκετά παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Στο σύνολο τους η ΑΕΚ έχε δώσει 25 παιχνίδια μέχρι σήμερα στο νεόκτιστο γήπεδο της. Από αυτά τα παιχνίδια γνώρισε μόλις δυο φορές την ήττα και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1). Η πρώτη ομάδα που κατάφερε να την «πληγώσει» και να την κερδίσει στην Αρένα ήταν ο Απόλλωνας στις 3 Ιανουαρίου του 2017. Σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα της Λεμεσού ήταν εξαιρετική και δίκαια κατάφερε να πάρει ένα πολύ μεγάλο «διπλό». Από τότε η ΑΕΚ δεν έχει γνωρίσει άλλη ήττα στο πρωτάθλημα στην έδρα της. Η δεύτερη ήττα που έχει είναι με την Ανόρθωση στο κύπελλο. Επομένως, αυτό αποτελεί ίσως και ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Ιδιάκεθ, το να μην γνωρίσουν δεύτερη ήττα από τον Απόλλωνα μέσα στην Αρένα και μάλιστα σε μικρότερο διάστημα του ενός έτους. Να τον αφήσει μακριά της… Τα κίνητρα για την ΑΕΚ βέβαια είναι εκεί. Μιας και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν κερδίσει θα παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θα αφήσει πίσω τον Απόλλωνα και θα δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο για την παρέα του Ιδιάκεθ, όμως υπάρχουν κάποιες συγκυρίες που καλείται να εκμεταλλευθεί. Η κυριότερη είναι η κούραση που θα βγάλουν πολύ πιθανόν σε κάποια σημεία του αγώνα οι παίκτες του Σοφρώνη Αυγούστη από την μεγάλη προσπάθεια που έγινε κόντρα στην Αταλάντα. Αν καταφέρει η ΑΕΚ και φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, έχει την κυκλοφορία μπάλας και δείξει αποφασισμένη για τη νίκη τότε έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Τι θα κάνει ο Ιδιάκεθ; Ένα μεγάλο ερωτηματικό για την ΑΕΚ και τον Ιδιάκεθ είναι τι θα πράξει με το σύστημα του. Μας συνήθισε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στα τελευταία δυο παιχνίδια το γύρισε σε ένα 4-1-4-1 περισσότερο και απέναντι στον Απόλλωνα είναι άγνωστο τι θα κάνει και τι θα πράξει. Αγωνιστικά Μουρίγιο και Τρουγιόλς προπονούνται κανονικά και λογικά θα είναι στην αποστολή αλλά δύσκολα στην ενδεκάδα. Ο Τομάς μάλλον χάνει και αυτό τον αγώνα μιας και δεν προπονείται σε φουλ ρυθμούς.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς-ThemaSports
02/07 @ 15:14

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς

Η ανακοίνωση.

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!-ThemaSports
02/07 @ 15:58

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!

Παίκτης της ΑΕΚ μπορεί να θεωρείται ο Ρομπέρτο «Τούκου» Περέιρα! H «Ένωση» ολοκλήρωσε το deal με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ως το 2026.

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»-ThemaSports
02/07 @ 14:40

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»

Kαλεσμένος στην εκπομπή του SPORT24, Euro Morning Show, ήταν ο Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος μίλησε για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα, το Euro 2024, τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι άλλα.

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!-ThemaSports
01/07 @ 15:21

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!

Ο Φαμπιάνο παραχώρησε συνέντευξη στο OMONOIA TV.

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»-ThemaSports
29/06 @ 21:35

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Το 2ο επεισόδιο της πρωτοποριακής εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey» ανάμεσα σε άλλα είχε καλεσμένο τον Ελλαδίτη άσο Τάσο Δώνη. Μίλησε στον Άρη Κυριάκου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Φιλικό... 0-0-ThemaSports
29/06 @ 17:47

Φιλικό... 0-0

Σε φιλικό αγώνα που έδωσε η Έλφσμποργκ, αντίπαλος της Πάφος FC στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με αντίπαλο τη Νορβηγική Φρέντρικσταντ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ