Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΚΙΟ θα ήθελε να συγχαρεί τον πρωταθλητή μας Παύλο Κοντίδη για την τεράστια επιτυχία του να αναρριχηθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (ISAF Rankings). Πρόκειται δίχως καμία αμφιβολία για ένα τεράστιο επίτευγμα το οποίο ήρθε μετά από τη σκληρή δουλειά του Παύλου Κοντίδη που έφερε ένα σωρό επιτυχίες μέσα στο 2017. Αποκορύφωμα βεβαίως ήταν τα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα laser, ενώ τερμάτισε τρίτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έλαβε μέρος σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα καταφέρνοντας να μαζέψει δύο χρυσά, τρία αργυρά και μια έβδομη θέση. Επιτυχίες οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Κύπριος ιστιοπλόος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση πετυχαίνοντας ένα όνειρο, όπως το να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Την Κυριακή που μας πέρασε (22/10) ο Παύλος Κοντίδης τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Παγκόσμιου κυπέλλου που έγινε στο Γκαμαγκόρι της Ιαπωνίας, παλεύοντας μέχρι το τέλος ακόμη και για το χρυσό. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Τελείωσα άλλον ένα μεγάλο αγώνα με επιτυχία. Πάλεψα μέχρι το τέλος για το χρυσό, τα έδωσα όλα. Ήμουν σε κάπως περίεργη κατάσταση, καθότι δεν αρκούσε να τερματίσω μπροστά στο Νεοζηλανδό, έπρεπε να είναι μεταξύ μας άλλο ένα σκάφος. Ήξερα ότι θα μου επιτεθεί. Κατάφερα να του ξεφύγω μετά την εκκίνηση. Όπως διαδραματίστηκε η κούρσα, θα μπορούσα να έκανα ένα στρίψιμο λίγο πιο γρήγορα. Αν περνούσα εκεί μπροστά του, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μετά δεν μου δόθηκαν άλλες ευκαιρίες, όπως πήγε η κούρσα», ανέφερε σχετικά ο Κοντίδης. Πλέον θα μεταβεί για μερικές μέρες κοντά στο Τόκιο και συγκεκριμένα στην  Enoshima. Τους λόγους τους αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του: «Θα πάρω μια πρώτη γεύση από τη θάλασσα που θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαι στην Κύπρο για λίγες μέρες ξεκούρασης, πριν την έναρξη προετοιμασίας εντός Νοεμβρίου». Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΚΙΟ) και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον πρωταθλητή μας για την τεράστια του επιτυχία. 10ος ο Καριόλου Από την πλευρά του ο Αντρέας Καριόλου διαγωνίστηκε στην κατηγορία RS:X και τερμάτισε στην 10η θέση. Η δεύτερη του κούρσα ήταν και η καλύτερη, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23-ThemaSports
16/05 @ 21:02

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23

Με δύο αθλητές, στο αγώνισμα της δισκοβολίας, θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2024, στην πόλη Ισμαϊλία της Αιγύπτου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ-ThemaSports
15/05 @ 13:53

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων & Εκπαιδευτών (ΠΟΠΑ) και της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) υπογράφηκε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, στην παρουσία της ηγεσίας του ΚΟΑ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon-ThemaSports
14/05 @ 09:50

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon

Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπου η ανάδειξη του «φίλαθλου πνεύματος» αποτελεί προτεραιότητα, καλλιεργώντας κοινωνικές αξίες αλληλοσεβασμού στη νέα γενιά για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου, Κύπριοι αθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας μυοπαθείς συνανθρώπους μας, μέσω του Telethon.

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα-ThemaSports
13/05 @ 12:28

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα

Άλλη μια Διεθνής επιτυχία για την Κυπριακή Σκοποβολή. Η Εθνική μας ομάδα ΚΟΜΠΑΚ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη, στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 15:26

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελένα Κουλιτσένκο αποτελεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (12/5/24) την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, στο άλμα σε ύψος!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ