Ακολουθήστε μας στο Google news
Γιουβέντους και Μίλαν νίκησαν με 4-1 ΣΠΑΛ και Κιέβο, λίγες ημέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στη Serie A. Το χατ τρικ του Μέρτενς, επανέφερε στην κορυφή τη Νάπολι, νίκες και για Λάτσιο, Ρόμα.
Λίγες ημέρες πριν αντιμετωπίσει τη Μίλαν, η Γιουβέντους έκανε μία μίνι επίδειξη δύναμης απέναντι στη ΣΠΑΛ, επικρατώντας με 4-1 στο Τορίνο με "σβηστές μηχανές".
Με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να χρησιμοποιεί μία μίξη βασικών και αναπληρωματικών κι έχοντας στον πάγκο τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου για το 2016-2017, τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, άρτι αφιχθέντα από τα βραβεία της FIFA στο Λονδίνο, προηγήθηκε με απίθανο γκολ του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι στο 14'.
Ο Πάουλο Ντιμπάλα έφτασε τον Μάουρο Ικάρντι στη 2η θέση των σκόρερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 22', ωστόσο ο Αντρέα Παλόσκι μείωσε για την ομάδα του Μάριου Οικονόμου (ο οποίος σκόραρε κι αυτός, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ με χρήση VAR και έγινε αλλαγή στο 64').
Στο 2ο ημίχρονο υπήρχαν μόνο οι "μπιανκονέρι" στο γήπεδο, που με τους Γκονσάλο Ιγκουαίν και Χουάν Κουαδράδο να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Ντρις Μέρτενς συνεχίζει τα... όργια στη φετινή σεζόν, αφού με χατ τρικ απέναντι στην Τζένοα, έδωσε τη νίκη 3-2 στη Νάπολι και συνάμα την πρώτη θέση που είχε καταλάβει την Τρίτη η Ίντερ.
Οι "γκριφόνι" προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Αντέλ Τααράμπτ, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Βέλγος φορ, ο οποίος μέσα σε μία ώρα αγώνα είχε ολοκληρώσει το έργο του, φτάνοντας τα 39 τέρματα σε 45 παιχνίδια της Serie A.
Η Μίλαν ξέσπασε βλέποντας απέναντι της τον προηγούμενο τερματοφύλακα της ΑΕΚ που την κράτησε στο μηδέν, τον Στέφανο Σορεντίνο το 2006, επέστρεψε στις νίκες με 4-1 επί της Κιέβο μετά από τέσσερις αγώνες και πλέον ετοιμάζεται με καλύτερη ψυχολογία για το ντέρμπι του Σαββάτου με αντίπαλο τη Γιουβέντους.
Παρότι ο Βιντσέντσο Μοντέλα δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λεονάρντο Μπονούτσι, οι "ροσονέρι" ήταν σαφώς ανώτεροι και με τους Σούσο, Χακάν Τσαλχάνογλου και το αυτογκόλ του Μπόστιαν Σέζαρ, πήραν προβάδισμα νίκης πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα.
Ο πρώην μέσος της Μίλαν, Βάλτερ Μπίρσα, μείωσε στη συνέχεια, αλλά η αντίπαλος της ΑΕΚ βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Νίκολα Κάλινιτς έβαλε το κερασάκι στην "τούρτα".
Η αντίπαλος του Απόλλωνα Λεμεσού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, Αταλάντα, δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Βερόνα.
Στο δεύτερο μέρος ήταν «καταιγιστική» και πέτυχε τρία γκολ, επικρατώντας εντός έδρας με 3-0, με τέρματα των Φρόιλερ (50΄), Ίλιτσιτς (59΄) και Κούρτιτς (75΄).
Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά, με τους παίκτες της Λάτσιο να εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο του "Ρενάτο νταλ' Άρα" φορώντας μπλουζάκια με τη φωτογραφία της Άννας Φρανκ, ως απάντηση σε ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών τους την προηγούμενη αγωνιστική, οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι στάθηκαν ξανά στο ύψος των περιστάσεων και επικράτησαν με 2-1 της Μπολόνια.
Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς και ο Στέφαν Λούλιτς έδωσαν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στην πρώτη μισή ώρα αγώνα και παρά το αυτογκόλ του Βόσνιου μπακ στη συνέχεια, η ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη (απών λόγω τραυματισμού) δεν πήρε κάτι από το παιχνίδι.
Η Ρόμα έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην Κροτόνε, ωστόσο ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά αποδείχθηκε αρκετό για τη νίκη 1-0 στο "Ολίμπικο".
Ο Ντιέγκο Περότι σημείωσε το "παρθενικό" τέρμα του για φέτος στο 10' και στη συνέχεια ανέλαβε ο Έντιν Τζέκο να χάσει τεράστιες ευκαιρίες για να "κλειδώσει" τη νίκη.
Μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι στο 2ο μέρος, με τον Αλεκσάντρ Κολάροβ να έχει κι αυτός δοκάρι με φάουλ στο 18'. Ο Κώστας Μανωλάς συνεχίζει την αποθεραπεία του και δεν αγωνίστηκε.
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:
Τρίτη (24/10)
Ίντερ - Σαμπντόρια 3-2 (18' Σκρίνιαρ, 32', 54' Ικάρντι / 64' Κοβνάτσκι, 85' Κουαλιαρέλα)
Τετάρτη (25/10)
Αταλάντα - Βερόνα 3-0 (50' Φρόιλερ, 59' Ίλιτσιτς, 75' Κούρτιτς)
Γιουβέντους - ΣΠΑΛ 4-1 (14' Μπερναρντέσκι, 22' Ντιμπάλα, 65' Ιγκουαΐν, 70' Κουαδράδο / 34' Παλόσκι)
Τζένοα - Νάπολι 2-3 (4' Τααράμπτ, 76' Ίτσο / 14', 30', 60' Μέρτενς)
Κιέβο - Μίλαν 1-4 (61' Μπίρσα / 36' Σούσο, 42' αυτ. Σέζαρ, 55' Τσαλχάνογλου, 64' Κάλινιτς)
Ρόμα - Κροτόνε 1-0 (10' πέν. Περότι)
Μπολόνια - Λάτσιο 1-2 (50' αυτ. Λούλιτς / 4' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, 28' Λούλιτς)
Φιορεντίνα - Τορίνο 3-0 (29' Μπενάσι, 66' Σιμεόνε, 74' πέν. Μπαμπακάρ)
Σασουόλο - Ουντινέζε 0-1 (32' Μπάρακ)
Κάλιαρι - Μπενεβέντο 1-0 (9' Φαραγκό)
Η βαθμολογία
1. Νάπολι 28
2. Ίντερ 26
3. Γιουβέντους 25
4. Λάτσιο 25
5. Ρόμα 21
*
6. Σαμπντόρια 17
*
7. Φιορεντίνα 16
8. Μίλαν 16
9. Κιέβο 15
10. Αταλάντα 15
11. Μπολόνια 14
12. Τορίνο 13
13. Ουντινέζε 9
14. Σασουόλο 8
15. Κάλιαρι 9
16. Τζένοα 6
17. Κροτόνε 6
18. Βερόνα 6
19. ΣΠΑΛ 5
20. Μπενεβέντο 0
*Ρόμα & Σαμπντόρια έχουν ένα ματς λιγότερο
**οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League
***ο 5ος και το 6ος στο Europa League, όπως και ο κάτοχος του Coppa Italia
****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι
****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται κλήρωση (αν κρίνεται σημαντική θέση)
Ο πίνακας των σκόρερς
13 γκολ
Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)
11 γκολ
Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)
10 γκολ
Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)
7 γκολ
Έντιν Τζέκο (Ρόμα)
Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)
6 γκολ
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια)
Σιρίλ Τερεό (Ουντινέζε / Φιορεντίνα)
4 γκολ
Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)
Ρομπέρτο Ινγκλέζε (Κιέβο)
Κιέβο - Μίλαν 1-4
Αταλάντα - Βερόνα 3-0
Πηγή: sport24.gr
Ο Λοΐζος Λοΐζου, είναι μεταξύ των πιο έμπειρων νέων ποδοσφαιριστών σύμφωνα με την CIES Football Observatory
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/04 @ 20:11
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, αποφάσισε τα πιο κάτω:
14/04 @ 17:53
Η ανακοίνωση.
14/04 @ 17:01
Ενημέρωση από τον ΚΟΑ στις ομάδες που αγωνίζονται στο Μακάρειο, πως το στάδιο θα κλείσει τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2025.
12/04 @ 08:48
Συνέχεια στη δράση για το Β' γκρουπ σήμερα με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
11/04 @ 14:08
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 12 -13 Απριλίου 2025. Οι αγώνες είναι για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου και για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου.
11/04 @ 13:35
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα.
BEST OF THEMASPORTS