Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Σιντιμπέ καρφώνει και οι Μαυροβούνιοι απλά παρακολουθούν. Γράφει ιστορία η Ομόνοια. Οι πρωταθλητές Κύπρου από το βράδυ της Κυριακής βρίσκονται στον τρίτο γύρο του Champions – League αφού παίζοντας με τσαμπουκά «άλωσαν» την Νikoljac Bijelo Polje» αποκλείοντας την Jedistvo Bemax, αφού την κέρδισαν και στο δεύτερο αγώνα με 3-2 σετ. Πλέον η Ομόνοια χτίζει παράδοση με τους Μαυροβούνιους αφού πέτυχε πρόκριση με ομάδα της χώρας και το 2010. Η πρόκριση της Ομόνοιας ήταν απόλυτα δίκαιη αφού και στα δυο παιχνίδια οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι. Πλέον, στον τρίτο γύρο η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει την Πολωνική Jastrzebski Wegiel. Ο πρώτος αγώνας είναι ορισμένος στις 08 Νοεμβρίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία». Η Ομόνοια έχοντας τη δυναμική από τη νίκη με 3-0 από το πρώτο παιχνίδι μπήκε στη σάλα Νikoljac Bijelo Polje» και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 24-26 σε 33 λεπτά κάνοντας το 0-1 και βάζοντας πίεση στους Μαυροβούνιους. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έλεγχε το σετ καθόλη τη διάρκειά του (04-08, 12-16). Όταν οι Μαυροβούνιοι με τη δύναμη της έδρας κατάφεραν να προηγηθούν 21-20 οι «πράσινοι» έδειξαν ψυχικά αποθέματα και κέρδισαν το σετ στους έξτρα πόντους. Το δεύτερο σετ η Ομόνοια δεν ακολούθησε τον ρυθμό των παικτών της Jedistvo Bemax και έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ (08-01, 16-07) με αποκορύφωμα το 21-09 που της στοίχισε το σετ το οποίο κατέληξε στους Μαυροβούνιους με 25-14 σε 24 λεπτά και ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ. Αποφασισμένη για όλα Αποφασισμένη μπήκε η Ομόνοια στο τρίτο σετ και αφού είχε την τύχη ο Ρώσος πασαδόρος Μπέγκρεϊ να έχει σωστές επιλογές και να μοιράζει ωραία το παιχνίδι προηγήθηκε με 03-08, και αφού εξασφάλισε νταμπλ – σκορ 07-14 δεν κοίταξε πίσω. Η επίθεση δούλεψε στην εντέλεια, αφού Σιντιμπέ και Αχ. Πετρακκίδης χτυπούσαν όποτε ήθελαν, ενώ το μπλοκ του Αλεξίου ήταν καταλυτικό. Η Ομόνοια πήρε το σετ με 18-25 σε 23 λεπτά και προηγήθηκε με 1-2 σετ. Ως εκ τούτου πήρε τη σπουδαία πρόκριση και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε αγγαρεία. Το τέταρτο σετ ήταν αμφίρροπο, αφού οι δυο ομάδες έπαιζαν πλέον χωρίς άγχος. Οι Μαυροβούνιοι κατόρθωσαν να προηγηθούν 16-14. Η πρόκριση έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς Καλμαζίδη να χρησιμοποιήσει και τους παγκίτες του. Τελικά, οι Μαυροβούνιοι κέρδισαν με 28-26 σε 30 λεπτά και ισοφάρισαν τον αγώνα σε 2-2. Το τάι – μπρέικ ήταν αρχικά ισοδύναμο (05-05). Ο προπονητής της Ομόνοιας επανέφερε τους βασικούς του με στόχο τη νίκη και οι «πράσινοι» με βολίδα του Σιντιμπέ εξασφάλισαν διαφορά τεσσάρων πόντων 05-09. Η Ομόνοια διατήρησε την αυτοκυριαρχία της και πήρε το σετ με 09-15 σε 13 λεπτά και τον αγώνα με 3-2 σετ. JEDISTVO BEMAX (ΝΤ. ΜΠΡΕΠΙΡΑΤΣΕΒΙΤΣ): Κουμπούροβιτς, Ντέλιτς, Μπ. Μπουλάτοβιτς, Ρούντιτς, Μάντουνκοφ, Μπόγιτς – Λίμπερο: Πόποβιτς. ΟΜΟΝΟΙΑ (Γ. ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ): Ax. Πετρακκίδης, Σωτ. Πετρακκίδης, Γκούζμαν, Αλεξίου, Μπάγκρεϊ , Σιντιμπέ – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Aδάμου, Αντωνιάδης, Aυγ. Σαββίδης, Ανδρ. Σαββίδης. Πηγή:ΚΟΠΕ
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23-ThemaSports
16/05 @ 21:02

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23

Με δύο αθλητές, στο αγώνισμα της δισκοβολίας, θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2024, στην πόλη Ισμαϊλία της Αιγύπτου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ-ThemaSports
15/05 @ 13:53

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων & Εκπαιδευτών (ΠΟΠΑ) και της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) υπογράφηκε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, στην παρουσία της ηγεσίας του ΚΟΑ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon-ThemaSports
14/05 @ 09:50

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon

Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπου η ανάδειξη του «φίλαθλου πνεύματος» αποτελεί προτεραιότητα, καλλιεργώντας κοινωνικές αξίες αλληλοσεβασμού στη νέα γενιά για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου, Κύπριοι αθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας μυοπαθείς συνανθρώπους μας, μέσω του Telethon.

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα-ThemaSports
13/05 @ 12:28

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα

Άλλη μια Διεθνής επιτυχία για την Κυπριακή Σκοποβολή. Η Εθνική μας ομάδα ΚΟΜΠΑΚ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη, στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 15:26

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελένα Κουλιτσένκο αποτελεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (12/5/24) την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, στο άλμα σε ύψος!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ