Η Arshia Goswami είναι ένα 9χρονο κορίτσι, από το κρατίδιο Haryana της Ινδίας, που έχει χαρακτηριστεί ως η γυναικεία εκδοχή του Ηρακλή!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Arshia άρχισε να προσελκύει την προσοχή πριν από μερικά χρόνια, όταν έκανε εθνικό ρεκόρ ως η νεότερη αθλήτρια στην Ινδία, με ατομικό ρεκόρ 45 κιλών. Από τότε, όμως, προπονείται πιο εντατικά και πρόσφατα έγινε πάλι viral σηκώνοντας 75 κιλά. Το εντυπωσιακό κατόρθωμα καταγράφηκε σε βίντεο και μοιράστηκε στα social media της νεαρής αρσιβαρίστριας στο, όπου φυσικά έγινε viral. 

Τα περισσότερα σχόλια που αποκόμισε ήταν θετικά, με τους ανθρώπους να επαινούν τη δύναμη και τη φόρμα της. Ωστόσο δεν έλειπαν και εκείνοι που εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία της, υποστηρίζοντας ότι η άρση τόσο μεγάλων βαρών στην ηλικία της θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία της.

«Μπορεί να είναι 9 ετών, αλλά ο σκελετός της είναι 78 μετά από αυτό», έγραψε ένας χρήστης του Instagram. «Δεν είναι πολύ μικρή για να σηκώνει τόσο βαρύ βάρος; Η σπονδυλική της στήλη δεν είναι καν καλά ανεπτυγμένη για να αντέξει τέτοια πίεση», σχολίασε ένας άλλος.

Το ασιατικό ρεκόρ

Η 9χρονη είναι φανερό ότι έχει πάθος με την άρση βαρών και είναι εξαιρετική σε αυτό το άθλημα. Πριν από ένα χρόνο, κατέκτησε ασιατικό ρεκόρ για την ηλικιακή της κατηγορία, σηκώνοντας 132 κιλά, και σαφώς δεν σκοπεύει να σταματήσει σύντομα. 

«Μου πήρε χρόνια να δοκιμάσω αυτό το βάρος όταν ήμουν έφηβη. Μεγάλος σεβασμός» έγραψε ένας συναθλητής της. «Απίστευτο κατόρθωμα από την Arshia Goswami, επιδεικνύοντας δύναμη και αποφασιστικότητα σε τόσο νεαρή ηλικία! Πραγματικά εμπνέει όλους τους επίδοξους αθλητές», ανέφερε κάποιος άλλος.

Το κατόρθωμα της Arshia Goswami θύμισε σε πολλούς το επίτευγμα της Rory von Ulft πριν από τριάμισι χρόνια. Σε ηλικία επτά ετών, η Καναδή γυμνάστρια κατάφερε να σηκώσει 80 κιλά χρησιμοποιώντας μια ολυμπιακή μπάρα, κερδίζοντας έτσι τον ανεπίσημο τίτλο του ισχυρότερου παιδιού στον κόσμο.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup-ThemaSports
27/04 @ 18:14

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ο Ολυμπιακός πήρε τη ρεβάνς απέναντι στη Φερεντσβάρος (39-32) και πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Volley League ανδρών, η Χρυσή Βίβλος: Έφτασε τους 32 τίτλους ο Ολυμπιακός-ThemaSports
22/04 @ 20:47

Volley League ανδρών, η Χρυσή Βίβλος: Έφτασε τους 32 τίτλους ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υπέταξε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο θρίλερ του "Μελίνα Μερκούρη" και με 3-1 νίκες στους τελικούς της Volley League ανδρών έκανε το back to back φτάνοντας παράλληλα τους 32 τίτλους στην ιστορία του.

ΑΡΗΣ: «Τελικός» για να σώσει ότι σώζεται!-ThemaSports
27/04 @ 21:42

ΑΡΗΣ: «Τελικός» για να σώσει ότι σώζεται!

Ο Άρης κινδυνεύει να χάσει την Ευρώπη και ο αγώνας με την Πάφο είναι τελικός

Στον τελικό η Καρολίνα-ThemaSports
21/04 @ 14:59

Στον τελικό η Καρολίνα

Στον τελικό των 50μ ελεύθερο S11 του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 προκρίθηκε η Καρολίνα Πελενδρίτου.

ΧΑΜΟΣ στα αποδυτήρια με το πάρτι των Παφιτών (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 22:57

ΧΑΜΟΣ στα αποδυτήρια με το πάρτι των Παφιτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας μικρός... χαμός έγινε στα αποδυτήρια της Πάφου μετά την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

ΛΙΘΑΡΑΚΙ...-ThemaSports
16/04 @ 16:15

ΛΙΘΑΡΑΚΙ...

Ανέλαβε την ΕΝΠ στην τέταρτη θέση σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός ήταν στην πρώτη θέση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ