MENU

Themasports.com

Μουνιόθ: «Οι φιλοδοξίες της Ανόρθωσης ταυτίζονται με τις δικές μου» - Λάρκου: «Δεν είμαι ανεύθυνος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο πάνελ ήταν ο εκπρόσωπος τύπου, Δημήτρης Χριστοφόρου, ο αθλητικός διευθυντής, Νεόφυτος Λάρκου, καθώς και ο νέος προπονητής, Τσίσκο Μουνιόθ (Xisco Munoz).

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: 

Νεόφυτος Λάρκου: 

«Καλό μεσημέρι σε όλους. Να σας ευχαριστήσουμε που είσαστε εδώ. Καλωσορίζουμε τον Σίσκο Μουνιόθ και του ευχόμαστε ότι καλύτερο γιατί αν πετύχει αυτός θα πετύχει η Ανόρθωση. Φτάσαμε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, των αποτελεσμάτων, τα αγωνιστικά και όλα όσα αφορούν την ομάδα. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και εμείς δεν ανταποδώσαμε αυτό που έπρεπε. Όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε ως στόχο να πετύχουμε και να φτάσουμε ψηλά την Ανόρθωση. Ακόμη βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική και έχουμε ακόμη δρόμο».

Τσίσκο Μουνιόθ: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ευχαριστώ που πιστεύετε σε μένα. Είναι μια στιγμή να δώσουμε θετικά πράγματα, να μείνουμε όλοι μαζί. Ξέρουμε την ιστορία της Ανόρθωσης και της Κύπρου και ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρω τι είναι η Αμμόχωστος, ξέρω τι θέλει ο κόσμος μας. Οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά σε αυτές τις δυο πρώτες μέρες»

Ερωτήσεις προς τον κόουτς: 

Κύρια στοιχεία φιλοσοφίας: «Το πιο σημαντικό τώρα είναι να αποκτήσουμε ισορροπία. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ. Πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Υπάρχει ποιότητα στην επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε το 100%. Το σύστημα που συνήθως επιλέγω είναι το 4-3-3.

Οι πρώτες του κινήσεις για ανύψωσης ψυχολογίας και φυσικής κατάστασης παικτών: «Μερικές φορές το πιο σημαντικό είναι να δώσεις θετικά πράγματα στους παίκτες. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τη διαδικασία. Εγώ πιστεύω στους παίκτες, ξέρω τις ικανότητες τους. Θα δουλέψουμε σε αυτά τα θέματα. Πρέπει να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας και το ποδόσφαιρο ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά που θέλουμε. Για τους παίκτες το πιο σημαντικό είναι να δίνουν το 100%. Χρειάζεται σίγουρα χρόνος και οι παίκτες να δίνουν ότι μπορούν. Όμως η προσοχή μας είναι στη Δευτέρα» .

Ποιοι είναι οι στόχοι, το πρωτάθλημα, το νταμπλ, η Ευρώπη; «Ξέρουμε ότι είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη ιστορία. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε για μένα, εγώ πάντα λέω ότι πρέπει να είμαστε νικητές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι νίκες. Μπορούμε να σκεφτόμαστε μακριά αλλά ίσως είναι χάσιμο χρόνου. Πρέπει να δούμε το πρώτο παιχνίδι, μετά το δεύτερο... Αν σας πω ότι σκέφτομαι μακριά, θα είμαι ψεύτης. Πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε ανεξαρτήτως της κατάστασης της ομάδας. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να έχουμε στόχους».

Ήρθατε σε ένα πρωτάθλημα με πολλές απολύσεις προπονητών, πως νιώθετε; «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Κύπρο. Αν δείτε άλλα πρωταθλήματα, γίνεται αυτό με τους προπονητές. Έτσι είναι η δουλειά μας, δεν είναι μόνο εδώ αυτό».

Αναλαμβάνετε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Νιώθετε πίεση; «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση. Ο κόσμος θέλει το καλύτερο για εμάς και εμείς πρέπει να καταλάβουμε τους παίκτες μας. Πρέπει να το απολαμβάνουμε όταν παίζουμε στην έδρα μας και να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο. Όσοι θα έρθετε την Δευτέρα, σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Βοηθήστε τους παίκτες αν κάνουν κάποιο λάθος. Θέλουμε αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο μας. Ο κόσμος να τα δώσει όλα για τους παίκτες και οι παίκτες να τα δώσουν όλα για τον κόσμο. Ειδικά στα πρώτα 15 λεπτά να σπρώξετε την ομάδα».

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να βγάλετε το 100% των παικτών; «Πολύ καλή ερώτηση! Δεν ξέρω πόσος χρόνος χρειάζεται, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι παίκτες  μου δίνουν όλη την προσοχή τους αυτές τις μέρες. Αν συνεχιστεί αυτό, θα μάθουμε πολύ γρήγορα κάποια πράγματα. Αν όχι, θα έχουμε και άλλα προβλήματα. Αλλά αυτή η νοοτροπία είναι πολύ θετική και οι παίκτες μου έδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχουμε αλλά σίγουρα οι παίκτες με σωστή νοοτροπία θα μάθουν γρήγορα αυτά που θέλω να κάνω».

Να περιμένουμε ότι θα εφαρμόζεται ένα σύστημα 4-3-3 ή θα προσαρμόζεται ανάλογα με τους διαθέσιμους παίκτες; «Το σύστημα μπορεί να αλλάζει, δεν θα πω πως θα παίξουμε τη Δευτέρα! Έχουμε τους παίκτες για να παίξουμε διαφορετικά συστήματα».

Ένα σχόλιο για τον Απόλλωνα: «Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει κάτι περισσότερο από εμάς: Έχουν πέντε μήνες δουλειάς περισσότερους από εμάς. Είναι έτοιμοι, ξέρουν τον τρόπο παιχνιδιού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσες πληροφορίες μπορούμε στους παίκτες για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για την παρουσία του στο ντέρμπι στο «ΑΕΚ Αρένα»: «Πρέπει να μαθαίνεις για όλα τα πρωταθλήματα, να μαθαίνεις πληροφορίες για το μέρος που ίσως θέλεις να πας. Εγώ θέλω να ξέρω τα πάντα για την Κύπρο και ακολουθούμε το πρωτάθλημα εδώ γιατί υπάρχουν και άλλοι Ισπανοί. Παρακολουθήσαμε το παιχνίδι. Πριν 10 μέρες ήμουν στην Αγγλία, είναι σημαντικό σαν προπονητής να είσαι σε διαφορετικά μέρη. Αν είσαι στο σπίτι σου, μένεις πίσω».

Ένα σχόλιο για την παρουσία Ουάρντα και Λάζαρου στο ρόστερ: «Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να παίξουμε καλύτερα σαν ομάδα. Χρειάζεται ισορροπία όπως είπαμε και σε αυτό δουλεύουμε. Έχουμε ταλέντο στην ομάδα, τώρα πρέπει να βρούμε τις λύσεις».

Ένα σχόλιο για την σχέση του με τον Λόρια και αν μίλησαν πριν έρθει: «Πάντα είχα καλή σχέση με τον Λόρια και ήμασταν σε επαφή. Δεν του είπα κάτι από πριν γιατί δεν ξέραμε πολλά. Όλα έγιναν γρήγορα. Είναι ένας καλός χαρακτήρας και είναι σημαντικός για την ομάδα μας».

Ερωτήσεις σε Νεόφυτο Λάρκου: 

Την ευθύνη για την κακή απόδοση την είχε μόνο ο κύριος Μίλανιτς ή και κάποιοι άλλοι που έκαναν την πρόσληψη; «Η ερώτηση έχει βάθος. Εννοείται ότι μπορεί να αποτύχει ένας καλός προπονητής και να πετύχει ένας κακός προπονητής. Δεν θα παρελθοντολογήσουμε, δεν είναι της ώρας. Η εικόνα μας δεν ήταν χτες κακή. Πάντα υπήρχε αξιολόγηση, αυτή είναι η δουλειά μου. Αν αναφέρεστε στις δικές μου ευθύνες, εγώ πάντα αναλαμβάνω ευθύνες. Πολλές φορές και κάποιων άλλων ίσως. Είναι μέσα στις ευθύνες μου να δουλεύω για το καλό της ομάδας. Αν το καλό της ομάδας, δεν περιλαμβάνει εμένα, μπορεί να το αποφασίσω εγώ ή η διοίκηση αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν είμαι ανεύθυνος. Είμαι πολύ υπεύθυνος».

Η απόφαση για αντικατάσταση Μίλανιτς πάρθηκε πριν την ΑΕΚ; «Αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί μετά τη συνάντηση με τον κύριο Μίλανιτς».

Τότε γιατί ήταν στο γήπεδο ο κύριος Μουνιόθ; «Αυτό μπορεί να το απαντήσει ο προπονητής».

Είσαστε ικανοποιημένοι από τον προγραμματισμό που έγινε με βάση τα δεδομένα που είχατε; Από τους παίκτες που ήρθαν δεν έκανε κάποιος τη διαφορά: «Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο θέμα. Δεν ήταν ο ιδανικός προγραμματισμός και πάντα δεν θα είναι. Βλέπουμε συνολικά την εικόνα, δεν διαχωρίζουμε τους ποδοσφαιριστές».

Ένα σχόλιο για την παρουσία Ουάρντα και Λάζαρου: «Την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο προπονητής, είναι τεχνικό θέμα».

Ένα σχόλιο για την κριτική που δέχεται: «Μπορείς να μην κάνεις κάτι, για να μην δέχεσαι κριτική. Δουλειά μας είναι να δουλεύουμε πίσω από κλειστές πόρτες για το καλό της ομάδας. Δεν έχει νόημα να συζητάμε τώρα λεπτομέρειες και να ανοίγουμε αχρείαστα κεφάλαια. Σεβόμαστε τους πάντες αλλά έχουμε υποχρέωση να βελτιώνουμε αυτά που βλέπουμε και να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα».

 

Δείτε το βίντεο της διάσκεψης τύπου ΕΔΩ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογίες

Ομάδα
Αγώνες
Βαθμολογία

ΠΑΦΟΣ

12

30

ΑΠΟΕΛ

12

27

ΑΡΗΣ

12

26

ΑΕΚ

12

25

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

12

19

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

12

17

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

12

16

ΟΜΟΝΟΙΑ

12

16

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

12

15

ΑΕΛ

12

14

ΕΝΠ

12

11

ΔΟΞΑ

12

8

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ.

12

7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

12

6

TAGS

X