Γιάννης Ιωάννου

Έχοντας μπροστά του ένα ... βουνό μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ο Απόλλωνας, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μεγαλώσει το ρόστερ, για να έχει την ευχέρεια ο Καταλά να κάνει ροτέισιον με μεγαλύτερη άνεση. Αυτό θα συμβεί με την ομαλή επιστροφή των τραυματιών και νοουμένου ότι δεν θα είναι συνεχώς γεμάτο το... ιατρικό δελτίο με άλλους παίκτες που καταλήγουν στα πιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σίγουρα όμως, ακόμα κι αν η Λεμεσιανή ομάδα δεν είχε τόσα αγωνιστικά προβλήματα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο για κανέναν προπονητή να βάζει διαφορετική ενδεκάδα στα ματς των εγχώριων διοργάνωσεων και σε αυτά της Ευρώπης. Σπάνια μπορεί να το κάνει κάποιος τεχνικός σε οποιαδήποτε ομάδα και όταν το κάνει, είναι για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Απόλλωνας πάντως απεδειξε και στον αγώνα του Σούπερ Καπ του περασμένου Αυγούστου κόντρα στην Ομόνοια, ότι έχει ποιοτικό και μεγάλο ρόστερ και μπορεί ο Καταλά να περιμένει βοήθειες απ΄ όλους. Τουλάχιστον στα ματς του πρωταθλήματος, η ομάδα ανταποκρίνεται μια χαρά και έδειξε ότι μπορεί να βρίσκει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Βέβαια, είναι δεδομένο πως κάποιοι παίκτες κλάσης θεωρούνται και είναι αναντικατάστατοι, αλλά σε κάποια παιχνίδια που θα λείψουν, μπορει ο κόουτς να κοιμάται ήσυχος.

Για παράδειγμα χθες κόντρα στην Πάφο, έλειπε ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς. Τεράστια απώλεια, αλλά ο Δημητρίου που τον αντικατέστησε, δεν επέτρεψε να φανεί το κενό του.

Η επιστροφή των τραυματιών, είναι κομβικής σημασίας ενόψει της συνέχειας, αφού θα μεγαλώσει το ροτέισιον και θα δώσει στον Καταλά την ευελιξία που χρειάζεται για να προχωρά σε κινήσεις αποφόρτισης, δίνοντας ανάσες ακόμα και στους παίκτες που θα κληθούν να τραβήξουν το μεγαλύτερο "κουπί", προκειμένου να διατηρεί την ομάδα όσο πιο φρέσκια γίνεται τον επόμενο 1,5 μήνα που θα παίζει στα... "κόκκινα".

Ο Ισπανός τεχνικός πάντως, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο, δεν χρησιμοποίησε ως δικαιολογία τις πολλές απουσίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες μου είναι εκπληκτική. Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία, έχουμε μεγάλο ρόστερ», ενώ επισήμανε μία ακόμη σημαντική παράμετρο, που αφορά την επιστροφή των τραυματιών...

Ουσιαστικά, η τοποθέση του ήταν ξεκάθαρη, ότι δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για να επανέλθουν στη δράση αν δεν είναι 100% έτοιμοι και πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής τους, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον Βα. Θυμίζουμε την τοποθέτηση του: «Δεν ήταν στο πλάνο μας να αγωνιστεί για 80 λεπτά, αλλά μιλήσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον κρατήσαμε περισσότερο. Πρέπει στη συνέχεια να δούμε πως θα τον προστατέψουμε και αυτόν και άλλους ποδοσφαιριστές».

Από εκεί και πέρα, η ομάδα πλέον έστρεψε την προσοχή της αποκλειστικά στο πολύ δύσκολο ματς της ερχόμενης Πέμπτης (06/10) στην Ολλανδία με αντίπαλο τη φορμαρισμένη Αλκμάαρ για την 3η αγωνιστική του Κόνφερενς Λιγκ, με τον Καταλά να περιμένει τις επόμενες προπονήσεις για να είναι απόλυτα σίγουρος για το αν και ποιοι από τους παίκτες που απουσίαζαν στο ματς με την Πάφο, θα μπορέσουν να τεθούν στη διάθεση του...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;-ThemaSports
24/04 @ 18:55

ΣΑΓΚΑΛ / ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ;

Γίνεται συζήτηση ανάμεσα στους Απολλωνίστες, κατά πόσο η ομάδα τους θα πρέπει να κρατήσει τον Άνχελο Σαγκάλ και τη νέα χρονιά, με τις απόψεις να διίστανται!

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση! -ThemaSports
24/04 @ 20:30

Απόλλων: Ο Ματσίν, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και η ενίσχυση!

Ο Απόλλωνας απέτυχε την φετινή σεζόν να εξασφαλίσει τουλάχιστον ευρωπαικό εισιτήριο και πλέον ξεκινά να σκέφτεται την επόμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»-ThemaSports
24/04 @ 12:01

Το Δ.Σ. της Apollon Ladies ζητά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Φοίβου Βάκη - «16 χρόνια απραξίας, αποδείχθηκε πολύ λίγος»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Apollon Ladies, ζητά την άμεση παραίτηση του Φούβου Βάκη από τη θέση του εκπροσώπου του Λεμεσιανού σωματείου στην ΚΟΠ.

Τι θα γίνει με Μπακέγνκα;-ThemaSports
23/04 @ 23:15

Τι θα γίνει με Μπακέγνκα;

Ο Μουσάγκα Μπακένγκα πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό για την 11η αγωνιστική.

Επικός Μπακένγκα: Πόζαρε με ένα ποτήρι κρασί και... την μπάλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
23/04 @ 21:53

Επικός Μπακένγκα: Πόζαρε με ένα ποτήρι κρασί και... την μπάλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Μουσάγκα Μπακένγκα πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στον Εθνικό, για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

«Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι ο καλύτερος στην Κύπρο, δεν το λέω γιατί παίζω εδώ»-ThemaSports
23/04 @ 19:37

«Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι ο καλύτερος στην Κύπρο, δεν το λέω γιατί παίζω εδώ»

Δηλώσεις παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό ο Μπαγκενγκά.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ