Ο Μίτσελ έχει ξεχωρίσει στο μυαλό του το τι ακριβώς πρέπει να ακολουθήσει για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην τροχιά των επιτυχιών και έχει ήδη να αρχίσει εφαρμόζει την τακτική του στον Ρέντη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ παρόλο που βρίσκεται λίγα εικοσιτετράωρα στον Ρέντη έχει αρχίσει να βάζει τη σφραγίδα του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Η επιστροφή των ερυθρόλευκων στην κανονικότητα αγωνιστικά περνάει μέσα από τις προπονήσεις και τα αποδυτήρια και εκεί έχει ρίξει το βάρος ο επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας της πειραϊκής ομάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει αυτή τη στιγμή όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς λείπουν 14 διεθνείς από τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, ωστόσο έχει φροντίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα να περάσει τα πρώτα μηνύματά του στους ποδοσφαιριστές.

Ο 59χρονος προπονητής γνωρίζει από την πρώτη του θητεία του στους ερυθρόλευκους πως πρέπει να κινηθεί στο Ρέντη και τι χρειάζεται να εφαρμόσει προκειμένου να οδηγήσει πάλι την πειραϊκή ομάδα στις κατακτήσεις τίτλων, στις νίκες και στις προκρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο κόουτς του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία έχουν ρίξει το βάρος αυτή τη στιγμή στα ακόλουθα:

Πολλή δουλειά στις προπονήσεις: Είναι αρκετή και με ένταση στα μεγαλύτερα κομμάτια της. Η προπόνηση διαρκεί μιάμιση ώρα, ενώ υπάρχουν και έξτρα προγράμματα για παίκτες που θεωρεί το τεχνικό επιτελείο ότι πρέπει να βελτιωθούν.

Σε αυτό βοηθάει και η διαφορετική διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να παρουσιαστούν αλλιώς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Διότι, είναι καιρός να αναλάβουν και εκείνοι το βάρος των ευθυνών τους, καθώς δεν μπορούν να φταίνε μόνο και πάντα οι προπονητές.

Βελτίωση στη φυσική κατάσταση και τακτική. Ο Μίτσελ έχει στα χέρια του τις τελευταίες μετρήσεις των ποδοσφαιριστών, γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κάθε ένας από πλευράς φυσικής κατάστασης και δυνάμεων και προσπαθεί να βοηθήσει κάποιους τώρα στη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο και θα χρειαστεί ταυτόχρονα κατάλληλη διαχείριση κατά τη διάρκεια των αγώνων μέχρι την επόμενη διακοπή που θα μπορέσουν να δουλευτούν διαφορετικά.

Επίσης, ο Ισπανός δουλεύει αρκετά στην τακτική, καθώς θέλει να παρουσιάσει έναν πιο πειστικό και επιθετικό Ολυμπιακό, μια ομάδα που θα μπορέσει να συνδυάσει τα καλά αποτελέσματα με το όμορφο θέαμα. Βέβαια, οι προπονήσεις τούτο το διάστημα γίνονται μετ' εμποδίων, καθώς απουσιάζουν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές με τις εθνικές τους ομάδες.

Αυτοπεποίθηση και νίκες. Το πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό τούτη την ώρα είναι οι νίκες και ο Μίτσελ γνωρίζει καλά πως μόνο έτσι θα έχει την ηρεμία και τον χρόνο για να περάσει αυτά που θέλει στην πειραϊκή ομάδα.

Όμως, για να έρθουν οι νίκες, χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές να τονώσουν την ψυχολογία τους και να ανακτήσουν την χαμένη αυτοπεποίθηση τους. Να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους και αυτό να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι, στο οποίο έχε δώσει μεγάλη έμφαση ο έμπειρος τεχνικός.

Συζητήσεις με κάθε παίκτη χωριστά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει τις ιδιαίτερες συζητήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στο Ρέντη και ότι τους έχει ζητήσει να του λένε οτιδήποτε τους απασχολεί. Κάθε παίκτης έχει τον δικό του χαρακτήρα και ο Μίτσελ θέλει να βρει το «κουμπί» τους, ώστε η πειραϊκή ομάδα να πάρει το γήπεδο το καλύτερο δυνατό.

Πειθαρχία. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και ο Ισπανός προπονητής θέλει να βάλει πάλι μία τάξη στα αποδυτήρια. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ίσως και περισσότερο δεν μπορεί να πει κάποιος ότι η διαχείριση από πλευράς Μαρτίνς ήταν η καλύτερη δυνατή.

Ο Πορτογάλος έκανε πολλά χατίρια και προσπαθούσε να μην κοντράρεται με παίκτες, αλλά ο Μίτσελ έχει άλλο τρόπο σκέψης, δεν διστάζει να διαχωρίζει τη θέση του και δεν έχει πρόβλημα να θέσει κάποιο παίκτη στο περιθώριο ανεξαρτήτως ονόματος. Για τον έμπειρο προπονητή, η ομάδα είναι πάνω απ' όλα και όλους και δεν είναι κάτι που διαπραγματεύεται.

Άλλωστε, ως προσωπικότητα μπορεί να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να πάρει σκληρές αποφάσεις. Το έπραξε στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό και δεν έχει πρόβλημα να το επαναλάβει.

Υ.Γ.: Μία εβδομάδα, έστω κι αν πρόκειται για την τελευταία του Σεπτεμβρίου, είναι αρκετή για ενδεχόμενες προσθήκες αλλά και αποχωρήσεις από το ρόστερ.

Πηγή: sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί-ThemaSports
23/04 @ 19:58

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς ενόψει Παναθηναϊκού - Εκτός ο Μουκουντί

Σημαντικές επιστροφές για την ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα.

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 19:38

«Χρυσάφι» το πριμ στους Νέους του Ολυμπιακού

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "ξετρελάθηκε" από το έπος της Κ19 και δίνει απίστευτο ποσό ως πριμ για την ιστορική επιτυχία.

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα-ThemaSports
23/04 @ 18:55

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι κόντρα στον Άρη - Εκτός οι Ρέτσος-Όρτα

Στην αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη επιστρέφουν οι Φορτούνης, Κάρμο και Ροντινέι.

«Έλληνας με πέντε γκολ στο Youth League;» Ο τελευταίος, σε έναν χρόνο βρέθηκε πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο! -ThemaSports
23/04 @ 22:22

«Έλληνας με πέντε γκολ στο Youth League;» Ο τελευταίος, σε έναν χρόνο βρέθηκε πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Χρήστος Μουζακίτης έφτασε τα έξι. Ο Μπάμπης Κωστούλας σταμάτησε στα πέντε. Θυμάστε, όμως, ποιος ήταν ο αμέσως προηγούμενος Έλληνας, που έφτασε σε τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος στο Youth League, ξανά με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: Ο «μαέστρος» από την Κω, που μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε... Θρύλο της Ευρώπης! -ThemaSports
23/04 @ 23:00

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: Ο «μαέστρος» από την Κω, που μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε... Θρύλο της Ευρώπης!

Ιστορικές στιγμές ζει ο Πειραιάς και ολόκληρη η Ελλάδα, με την Κ-19 του Ολυμπιακού να κατακτά το Youth League, «τρελαίνοντας» την Ευρώπη. Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί, εαν στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου, δεν βρισκόταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη-ThemaSports
23/04 @ 08:15

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη

Μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπόγεια μέσα στους οργανωμένους οπαδούς και ακροβατούσε μεταξύ χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος αποκαλύπτεται μέσα από την τετράμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ