Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιτέλους μπάλα και τα Σαββατοκύριακα! Οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη ξεκινούν και πάλι τις επίσημες υποχρεώσεις τους μετά την θερινή διακοπή και το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας έχει... «σούπερ ματς» για τους ποδοσφαιρόφιλους, τα οποία αποτελούν πολύ καλό «ζέσταμα» ενόψει της έναρξης των Premier League, Ligue 1 και Bundesliga το ερχόμενο ΣΚ.

Δύο εκ τον κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, αναμετρώνται για το αγγλικό Σούπερ Καπ με φόντο το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, Μπάγερν και Λειψία «μάχονται» για τον αντίστοιχο θεσμό της Γερμανίας, ενώ δράση έχουμε και στην Τσάμπιονσιπ.

Το πάντα απολαυστικό Λίβερπουλ-Σίτι και τα ντεμπούτα Νούνιεζ και Χάαλαντ

Δυναμικό ξεκίνημα στο αγγλικό ποδόσφαιρο με τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια είναι σε... άλλο επίπεδο να ανοίγουν την αυλαία με στόχο το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Η πρωταθλήτρια Σίτι αντιμετωπίζει την κάτοχο των FA Cup και Λίγκ Καπ αλλά και δευτεραθλητρια, Λίβερπουλ, με τους Γκουαρντίολα και Κλοπ να θέλουν να αποδείξουν με το «καλημέρα» την δυναμική τους. Ατομικά, τα βλέμματα συγκεντρώνονται στο ντεμπούτο των Χάαλαντ και Νούνιεζ, τις δύο ακριβότερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, από τους οποίους περιμένουμε να δούμε μεγάλα πράγματα.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 19:00 στο γήπεδο της Λέστερ, Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ και όχι στο Γουέμπλεϊ οπού θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα της αγγλικής Εθνικής ομάδας Γυναικών.

Στα αγωνιστικά, ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι η θέση του τερματοφύλακα, με τους Άλισον και Κελέχερ να αντιμετωπίζουν πρόβληματα τραυματισμών και έτσι όπως όλα δείχνουν θα πάρει ευκαιρία ο Αντριάν. Εκτός παραμένει και ο Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν.

Στον αντίποδα, ο Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στον Λαπόρτ, ενώ ερωτηματικό παραμένει και η παρουσία των Στόουνς, Γκουντογκάν και Φόντεν, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή στις ΗΠΑ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, όμως προπονούνταν κανονικά.


Η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει 10 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο (και άλλες 5 το μοιράστηκε) με την τελευταία να είναι το 2006. Έκτοτε ακολούθησαν 2 ήττες στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ η Σίτι μετράει 6 κατακτήσεις και 7 ήττες σε τελικούς Κομιούνιτι Σίλντ.

Το πρώτο ματς μετά το «τέλος εποχής» Λεβαντόφσκι για Μπάγιερν κόντρα στην αξιόμαχη Λειψία

Στη Γερμανία, πάλι για το Σούπερ Καπ, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την Λειψία στις 21:30 στην Ρεντ Μπουλ Αρίνα και θέλει να δείξει από νωρίς την κυριαρχία της και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο για φέτος. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται γύρω στο κατά πόσο μεγάλο θα εμφανιστεί το κενό που άφησε ο Λεβαντόφσκι, την θέση του οποίου θα καλύψει η μεγαλύτερη μεταγραφή των Βαυαρών, ο Σαντιό Μανέ.

Aπό την άλλη η Λειψία, έρχεται από ένα καλοκαίρι που πούλησε ακριβά και αγόρασε φθηνά, σε μια γνώριμη για αυτήν κατάσταση χωρίς ποτέ να χάνει την ανταγωνιστικότητά της. Πάντα είναι ικανή να κάνει την ζημιά ωστόσο η Μπάγερν έχει χτίσει εναντίον της σημαντική παράδοση . Η τελευταία νίκη επί των Βαυαρών βρίσκεται στο μακρινό 2018, ενώ στα επόμενα 9 ματς υπήρξαν 4 ισοπαλίες και 5 νίκες για την Μπάγερν.

Χωρίς σοβάρά αγωνιστικά προβλήματα, με τους Πούλσεν και Γκβαρντιόλ να απουσιάζουν από πλευράς Λειψίας και τους Γκορέτσκα και Σαρρ από την Μπάγερν.

Δράση και στην Τσάμπιονσιπ

Αγωνιστική δράση έχουμε και στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας με 9 αγώνες να διεξάγονται σήμερα. Χθες το Χάντερσφιλντ-Μπέρνλι άνοιξε την αυλαία και ακολουθούν οι 9 σημερινοί αγώνες και ένας από αύριο και μεθαύριο για να συμπληρωθεί η πρώτη αγωνιστική. Η Νόριτς του Γιαννούλη αντιμετωπίζει την Κάρντιφ εκτός έδρας, ενώ η Μίντλεσμπρο του Άκπομ υποδέχεται την Γουέστ Μπρομ στο μοναδικό παιχνίδι των 19:30 για σήμερα.

Το πρόγραμμα:
17:00
Κάρντιφ- Νόριτς
Μπλάκμπερν-ΚΠΡ
Ρόδερχαμ-Σούονσι
Χαλ- Μπρίστολ Σίτι
Γουίγκαν-Πρέστον
Μίλγουολ- Στόουκ Σίτι
Λούτον-Μπέρμιγχαμ
Μπλάκπουλ-Ρέντινγκ

19:30
Μίντλεσπρο- Γουέστ Μπρομ

Πηγή: www.metrosport.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!

Έπιασε εξάδα, έστω και προσωρινά η Λάτσιο! Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας ελπίδες για την Ευρώπη.

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό-ThemaSports
19/04 @ 22:21

Ριβάλντο: Στραβά και μαγικά βήματα σε έναν απρόσιτο χορό

Ένα έργο τέχνης είναι ένα έργο μυστηρίου, ακραίας μαγείας.

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη -ThemaSports
19/04 @ 22:40

Όταν ο Ρεδόνδο «χάζεψε» τον Μπεργκ και όλο τον πλανήτη

Σαν σήμερα, το 2000, ο Φερνάντο Ρεδόνδο υποχρέωσε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του όταν στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε...χαζό τον Χένινγκ Μπεργκ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραούλ. Ήταν απλά μια ακόμα στιγμή υπόκλισης στον ποδοσφαιριστή που θα γινόταν θρύλος, αν δεν είχε γυάλινα πόδια.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! -ThemaSports
19/04 @ 23:22

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

19 Απριλίου 1989: Για πολλούς αν όχι για όλους τους ποδοσφαιριστές το μισάωρο ζέσταμα πριν μία μεγάλη αναμέτρηση αποτελεί «αγγαρεία», για τον Μαραντόνα όμως ήταν τρόπος έκφρασης. Ο Ντιέγκο μας χάρισε την δημοφιλέστερη προθέρμανση που έγινε ποτέ.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ