Ακολουθήστε μας στο Google news

Την πρώτη τους διπλή κούρσα στο ίδιο αγώνισμα, στην ίδια ημέρα, έκαναν το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης (25/5/22) η Ολίβια Φωτοπούλου και η Ναταλία Χριστοφή, οι οποίες μετείχαν στο διεθνές μίτινγκ «Άνχαλτ 2022», στην πόλη Ντεσάου της Γερμανίας. Σε ένα κρύο περιβάλλον στο «Paul Greifzu Stadion», με τους περισσότερους να είναι ντυμένοι με μπουφάν, η Ολίβια Φωτοπούλου κατέλαβε την πρώτη θέση του τελικού των 100μ. με 11.39 και η Ναταλία Χριστοφή την πέμπτη του τελικού των 100μ. με εμπόδια με 13.49. Το «International Leichtathletikeeting Meeting Anhalt 2022» ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Στη δεύτερη σειρά των ημιτελικών των 100μ. αγωνίστηκε η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία, χωρίς να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, κατέκτησε την πρώτη θέση σε 11.62 (άνεμος -0,7 μ/δ), που ήταν ο πέμπτος καλύτερος χρόνος των προκριματικών. Σε ένα στάδιο των έξι διαδρόμων, οι διοργανωτές έβαλαν τα 11 διαγωνιζόμενα κορίτσια να τρέξουν σε δύο τελικούς, 50 λεπτά μετά. Η Φωτοπούλου μετείχε στον μεγάλο τελικό και τρέχοντας από τον πρώτο διάδρομο, ήταν η πιο γρήγορη όλων, τερματίζοντας σε 11.39 (άνεμος +0,7 μ/δ), που είναι μόλις ένα εκατοστό πίσω από το ατομικό της ρεκόρ των 11.38, που πέτυχε πέρσι (21/5/21) στο ίδιο στάδιο στην Ντεσάου! Και είναι σημαντικό, για την αθλήτρια τού Κώστα Βογιατζάκη πια, το ότι νωρίς στη χρονιά έτρεξε κοντά στην ατομική της επίδοση.

Στις 20:15, έτρεξε στον πρώτο ημιτελικό των 100μ. με εμπόδια η Ναταλία Χριστοφή, τερματίζοντας στην 3η θέση με 13.43 (-0,3 μ/δ), που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό, έχοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα για εμποδίστριες, μόλις 55 λεπτά μετά, ξαναστήθηκαν στους βατήρες για τον μεγάλο τελικό. Η Χριστοφή, από τον δεύτερο διάδρομο, προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό της πολύ γρήγορης Ιρλανδής Σάρα Λέιβιν (πρώτη με 13.00) και στην προσπάθειά της αυτή έχασε τον βηματισμό της λίγο πριν από το πέρασμα του τελευταίου εμποδίου, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση με 13.49 (-0,2 μ/δ). Για την 25χρονη αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη, ήταν μόλις η πρώτη φετινή εμπειρία σε διπλή κούρσα σε λιγότερο από μία ώρα και σε τόσο κρύο περιβάλλον, κάτι που μάλλον δεν θα συναντήσει ξανά στο επόμενο διάστημα μιας απαιτητικής σεζόν, στην οποία θέλει να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή.

 
Πηγή: www.koeas.org.cy
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
15/04 @ 16:27

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-Η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού.

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
14/04 @ 13:41

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Χιλιάδες δρομείς -3.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο Κεραυνός στον πρώτο τελικό και πήρε προβάδισμα τίτλου-ThemaSports
14/04 @ 10:24

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο Κεραυνός στον πρώτο τελικό και πήρε προβάδισμα τίτλου

Με νίκη για τον Κεραυνό τελείωσε η πρώτη αναμέτρηση για την τελική φάση των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος.

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος: Στους δρόμους της Λεμεσού και σήμερα Κυριακή (14/04) χιλιάδες δρομείς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 09:03

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος: Στους δρόμους της Λεμεσού και σήμερα Κυριακή (14/04) χιλιάδες δρομείς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, ξεχύθηκαν από χθες (13/04) στους δρόμους της Λεμεσού, λαμβάνοντας μέρος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, ζώντας μοναδικές εμπειρίες.

Έγραψαν ιστορία στην Ταϊτή οι Erica Nystrom και Αlexandra Gusarova!-ThemaSports
13/04 @ 13:49

Έγραψαν ιστορία στην Ταϊτή οι Erica Nystrom και Αlexandra Gusarova!

Τεράστια επιτυχία για το κυπριακό Beach Volley στη μακρινή Ταϊτή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ