Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο άθλημα του τζούντο, στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Γαλλία

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το απόλυτο των μεταλλίων πέτυχε το κυπριακό τζούντο, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διεξάγεται μεταξύ 14-22 Μαΐου 2022 στη Νορμανδία της Γαλλίας! Μετά το αργυρό μετάλλιο του Πέτρου Χριστοδουλίδη στα -60 κιλά, ο Γιάννης Αντωνίου κατέκτησε την Πέμπτη 19 Μαΐου το χάλκινο μετάλλιο στα +90 κιλά! 

Έτσι, και οι δύο Κύπριοι τζουντόκα που μετέχουν στη διοργάνωση, έφτασαν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, προσθέτοντας σημαντικές επιτυχίες στην όλη κυπριακή αποστολή! Θυμίζουμε πως στη 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), λαμβάνουν μέρος πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, από 69 χώρες, σε 20 διαφορετικά αθλήματα. 

Στην πόλη Ντοβίλ της Νορμανδίας, που φιλοξενεί το άθλημα του τζούντο, ο Αντωνίου πέρασε άνευ αγώνα στους «8», εκεί όπου απέκλεισε τον Alex Turi από την Ουγγαρία. Στους «4» ο Αντωνίου ηττήθηκε από τον μετέπειτα χρυσό Davit Kevlishvili από την Ισπανία. Η ήττα στα ημιτελικά, έφερε τον αθλητή μας αντιμέτωπο με τον Chieh En Tsai από την Ταϊπέι στα ρεπεσάζ, εκεί όπου ο νεαρός Κύπριος πήρε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο! 

Συνοδός των δύο αθλητών στη Γαλλία είναι ο Olympian στην «Αθήνα 2004» και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Τζούντο, κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης. 

Τα δύο μετάλλια για το τζούντο στη Γυμνασιάδα, αποτελούν κι άλλη απόδειξη της ανοδικής πορείας του σπορ στον τόπο μας! Όπως κι οι άλλοι αθλητές μας, και ο Γιάννης Αντωνίου έχει σπουδαία επιτεύγματα σε διεθνείς διοργανώσεις! Μόνο φέτος, κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα U18! Στις 3 Απριλίου πήρε το αργυρό στο Στρασβούργο και στις 12 Φεβρουαρίου το χρυσό στο Λινιάνο.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
15/04 @ 16:27

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-Η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ