Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 61ο λεπτό, η Φιορεντίνα δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην μαχητική Κλαμπ Μπριζ, παίρνοντας τελικώς τη νίκη με 3-2 χάρη στο τέρμα του Ενζολά στο 90+1'!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Φιορεντίνα, η οποία στην πρώτη φάση του αγώνα, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό με πανέμορφο τελείωμα του Σότιλ, με τον Ιταλό μεσοεπιθετικό να πιάνει ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι πλευρά των διχτύων!

Στο 13’, η Κλαμπ Μπριζ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη εστία, με το σουτ του Ιγκόρ Τιάγκο να σταματά στον Τερατσιάνο.

Τελικώς, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης από την άσπρη βούλα με σκόρερ τον Βανάκεν, έπειτα από χέρι του Μπιράγκι.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα, οι «βιόλα» ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήλεγχαν τον ρυθμό.

Αφού αρχικώς προειδοποίησαν στο 25’ με τον Γκονζάλες, στο 37’, πήραν εκ νέου το προβάδισμα όταν μετά από έναν «κεραυνό» του Μποναβεντούρα από μακριά, ο Γιάκερς απέκρουσε ασταθώς και ο Μπελότι από κοντά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ιταλούς!

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό. Στο 51’, ο Μπελότι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόκερς να του λέει «όχι» από κοντά.

Μάλιστα, στο 61’, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Ονιεντίκα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες που αντίκρισε μέσα σε τρία λεπτά.

Παρ’ όλα αυτά, οι Βέλγοι όχι μόνο δεν μάσησαν, αλλά «χτύπησαν» στο ανοικτό γήπεδο και μάλιστα άμεσα, αφού στο 63’ ο Ιγκόρ Τιάγκο έφυγε ταχύτατα στο ανοικτό γήπεδο και με δυνατό τελείωμα νίκησε τον αντίπαλο κίπερ για το 2-2!

Το γεγονός ότι η Κλαμπ Μπριζ έπαιζε με δέκα, συσπείρωσε την ομάδα του Νίκι Χάγιεν, η οποία αν και είχε οπισθοχωρήσει, δεν επέτρεπε στη Φιορεντίνα να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Τελικώς, τη λύση έδωσε ο Ενζολά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (3-2), με τον Ανγκολέζο φορ να περνάει ως αλλαγή στο 88' και να «λυτρώνει» τους Ιταλούς με δυνατό σουτ μετά από ριμπάουντ σε δικό του δοκάρι!

Οι ενδεκάδες:

Φιορεντίνα (Βιντσένζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Μαρτίνες, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Αρτούρ (70' Λόπεζ), Μποναβεντούρα, Γκονζάλες, Μπελτράν (70' Ικονέ), Σότιλ (52' Κουαμέ), Μπελότι (88' Ενζολά).

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγιεν): Γιάκερς, Σάμπε, Σπίλερς, Μέχελερ, Μέιχερ, Σκόρας (65' Νίελσεν), Οντόι, Ονιεντίκα, Γιούτγκλα, Βανάκεν, Τιάγκο.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Η πωρωτική ομιλία του Μαρινάκη και η αγκαλιά με τον Φορτούνη μετά την πρόκριση στον τελικό του Conference! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:26

Ολυμπιακός: Η πωρωτική ομιλία του Μαρινάκη και η αγκαλιά με τον Φορτούνη μετά την πρόκριση στον τελικό του Conference! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία εβδομάδα μετά την ιστορική νίκη επί της Άστον Βίλα (2-0) και την πρόκριση στον τελικό του Conference League, ο Ολυμπιακός δημοσίευσε την παρακάμερα του αγώνα.

Παραμύθια τα περί 3000 οπαδών της Φιορεντίνα στην OPAP Arena: Έφυγαν ήδη 4500 για τον τελικό με τον Ολυμπιακό...-ThemaSports
16/05 @ 18:47

Παραμύθια τα περί 3000 οπαδών της Φιορεντίνα στην OPAP Arena: Έφυγαν ήδη 4500 για τον τελικό με τον Ολυμπιακό...

Οι Βιόλα διέθεσαν ήδη 4.500 εισιτήρια για τον τελικό του Conference κόντρα στον Ολυμπιακό και από την Παρασκευή (17/5) αναμένεται να ξεκινήσει η πώληση των υπολοίπων που έχουν στην κατοχή τους.

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Οι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ τιμές πώλησης εισιτηρίων του τελικού του Conference League στην... μαύρη αγορά-ThemaSports
15/05 @ 17:34

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Οι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ τιμές πώλησης εισιτηρίων του τελικού του Conference League στην... μαύρη αγορά

Κι όμως… υπάρχει «μαγικό χαρτάκι» στην αδιανόητη τιμή των 5.271, στο διάζωμα όπου η UEFA διαθέτει τα εισιτήρια στις δύο ομάδες, μόνο με 25 ευρώ… Αυτό σημαίνει 210 φορές πάνω από την αρχική τιμή!

Η «OPAP Arena» αλλάζει λόγω τελικού Κονφερενς Λιγκ - Τι θα ισχύει και τι όχι από τις 20 Μαΐου!-ThemaSports
11/05 @ 20:03

Η «OPAP Arena» αλλάζει λόγω τελικού Κονφερενς Λιγκ - Τι θα ισχύει και τι όχι από τις 20 Μαΐου!

Μία άλλη «OPAP Arena» θα υπάρχει την επόμενη της τελευταίας αγωνιστικής της Super League με την ΑΕΚ να παραδίδει το γήπεδο της στην UEFA!

Σενάριο από Ουγγαρία: Έτοιμη η Βουδαπέστη να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League!-ThemaSports
10/05 @ 20:43

Σενάριο από Ουγγαρία: Έτοιμη η Βουδαπέστη να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League!

Η ουγγρική εφημερίδα Nemzeti επικαλούμενη ελληνικές πηγές αναφέρει ότι η Βουδαπέστη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Conference League, αν χρειαστεί.

Ακυρώθηκε η έκθεση του τροπαίου του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια!-ThemaSports
10/05 @ 16:09

Ακυρώθηκε η έκθεση του τροπαίου του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ακυρώθηκε η έκθεση του τροπαίου του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια το Σάββατο (11/05)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ