Γιάννης Ιωάννου

Έχοντας φτάσει μία αγωνιστική πριν το φινάλε και του φετινού πρωταθλήματος (2023-2024), μπορούμε να αρχίσουμε από τώρα να κάνουμε τον... δικό μας σύντομο απολογισμό για το τι είδαμε, τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε!

Ακολουθήστε μας στο Google news

- Για μία ακόμη σεζόν, μας άρεσε είχαμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα στο Α' γκρουπ, όπου ο τίτλος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ που χαρακτηρίζεται και ως τελικός πρωταθλήματος! Μάλιστα μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν και η Ομόνοια στο κόλπο και 3-4 αγωνιστικές πιο πριν, ήλπιζε και ο Άρης!

- Η παρουσία της Ανόρθωσης μπορεί να είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και από το ζενίθ να βρέθηκε στο... ναδίρ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που λύγισαν την ομάδα και την έβγαλαν από την τροχιά της, όμως παρότι μπήκε ως 6η στα πλέι-οφ και χωρίς να έχει κάποιον ουσιαστικό στόχο, αφού τέθηκε εκτός μάχης για την Ευρώπη, εντούτοις πάλεψε όλα τα παιχνίδια παίζοντας για την πάρτη της και χωρίς να την ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα βγει Ευρώπη και τα συναφή.

- Μας άρεσε και φέτος η παρουσία ξένων διαιτητών και VARίστων, αφού παρά τα όποια λάθη τους περνάνε απαρατήρητοι στην κοινή γνώμη, αφού δεν τους καταλογίζει μεροληψία και πρόθεση για να αδικήσουν ή να ευνοήσουν κάποια ομάδα...

- Δεν μας άρεσε που κάποιοι χειριστές του VAR με τις παρεμβάσεις (αποφάσεις) ή μη παρεμβάσεις τους, δημιουργούσαν επιπλέον προβλήματα αντί να τα λύνουν... Ειδικά με την περιβόητη γραμμή του οφσάιντ, αλλά και για τα χέρια εντός περιοχής.

- Μας αρέσε που οι ξένοι διαιτητές και VARίστες παίρνουν γρήγορα αποφάσεις που σχετίζονται με το VAR, σε σύγκριση με τους Κύπριους που πολλές φορές αργούν υπερβολικά.

- Αυτό που σίγουρα ΔΕΝ μας άρεσε και καθόλου μάλιστα, είναι τα όσα εκτυλίσσονται στο Β' γκρουπ της... ταλαιπωρίας που είναι πιο βαρετό και από τις αγγαρείες στον στρατό. Βαρετό όχι μόνο για τον κόσμο που... λάμπει δια της απουσίας του, αλλά και για τους παίκτες, τους προπονητές και φυσικά και για τα ΜΜΕ. Διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να αλλάξει η ΚΟΠ τον τρόπο διεξαγωγής του. 14 αγωνιστικές, 56 παιχνίδια που κανείς δεν έχει τίποτα να θυμάται. Την ίδια στιγμή, στη Σούπερ Λίγκα Ελλάδος που συμμετέχουν κι εκεί οκτώ ομάδες, αλλά οι αγωνιστικές είναι 7 αντί 14, η υπόθεση διαβάθμιση κρίθηκε οριστικά στην προτελευταία (32η) αγωνιστική, παρότι υποβιβάζονται δύο αντί τρεις ομάδες!

Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά και τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου (27/04) για να... πάρετε μία ιδέα. Μέχρι πριν από μερικές αγωνιστικές, καμία ομάδα δεν αισθανόταν σιγουριά. Μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα έκοψε πίσω και στην προτελευταία αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας την Κηφισιά με 2-3 και την πήρε μαζί του στη Superleague 2.

- Δεν μας άρεσε επισης που δύο από τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες της Κύπρου, ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ, αγωνίζονται στο Β' γκρουπ. Οι «κυανόλευκοι» για πρώτη φορά με αυτό το φορμάτ, ενώ οι «κίτρινοι» πέρασαν αυτό το μαρτύριο για 3η σερί χρονιά... Βέβαια, από την στιγμή που πλέον αυξήθηκαν οι μνηστήρες για την πρώτη εξάδα μετά τη νέα τάξη πραγμάτων στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, με τους Άρη και Πάφο να είναι σταθερά παρόντες και τη Νέα Σαλαμίνα να προσπαθεί να μπει σφήνα, είναι αυτονόητο ότι κάποιοι από τους παραδοσιακά έξι «μεγάλους», θα μένουν εκτός.

- Δεν μας άρεσαν οι ακραίες συμπεριφορές οργανωμένων οπαδών σε κάποια παιχνίδια που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, που ανάγκασαν την Πολιτεία σε συνεργασία με την ΚΟΠ, να εφαρμόσουν το μέτρο απαγόρευσης των μετακινήσεων των φιλοξενούμενων οπαδών. Οι πολλοί την πλήρωσαν για τους λίγους και μάλιστα, ελλόχευε και ο κίνδυνος-απειλή, να διεξάγονται ΟΛΑ τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, όπως τη σεζόν του... κορωνοϊού! Ουσιαστικά με τις απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές τους, δικαίωσαν όλους αυτούς που έλεγαν πως «με την απουσία τους λόγω της κάρτας φιλάθλου, δεν είχαμε τέτοιες καταστάσεις και είχαμε την κκελλέν μας ήσυχη...».

- Μας άρεσε η στήριξη του ΑΠΟΕΛ στον Ρικάρντο Σα Πίντο, τον οποίο κράτησαν στην ομάδα παρά την τετράμηνη τιμωρία του από τους πάγκους, όπου έβλεπε τα ματς των «γαλαζοκιτρίνων» από τα επίσημα.

- Μας άρεσε η εντυπωσιακή αντεπίθεση της ΑΕΚ με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο, αλλά και το δυναμικό... come back της Ομόνοιας με τον Αναστασίου στον πάγκο, που έστειλαν ηχηρά μηνύματα πως τίποτα δεν είναι αδύνατον αν εξευρεθεί ο κατάλληλος... μαέστρος στη σωστή στιγμή, για να διευθύνει μία ορχήστρα!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»-ThemaSports
18/05 @ 23:44

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»

Το μήνυμα της Ανόρθωσης μετά τον τελικό κυπέλλου και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ThemaSports
18/05 @ 22:03

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Η πλέον ιστορική 11άδα της Πάφου από τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ στο... πρώτο της - Κι άλλο γκολ η Πάφος, 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/05 @ 20:37

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ στο... πρώτο της - Κι άλλο γκολ η Πάφος, 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάφος στο 36' προηγείται της Ομόνοιας με 0-2!

Εντυπωσιακή υποδοχή στον τελικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ThemaSports
18/05 @ 20:05

Εντυπωσιακή υποδοχή στον τελικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κορεό υποδέχθηκαν τις φιναλίστ του τελικού κυπέλλου οι οπαδοί της Ομόνοιας και της Πάφου.

Στο ΓΣΠ ο «Tsioupantona» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)  -ThemaSports
18/05 @ 19:11

Στο ΓΣΠ ο «Tsioupantona» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Δεν μπορούσε να λείπει από τον μεγάλο τελικό ο Τσιουππής.

Oι φίλαθλοι Ομόνοιας και Πάφου στο ΓΣΠ (ΓΣΠ)-ThemaSports
18/05 @ 18:29

Oι φίλαθλοι Ομόνοιας και Πάφου στο ΓΣΠ (ΓΣΠ)

Φωτογραφίες με τους φιλάθλους της Ομόνοιας και της Πάφου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ