Η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει από απόψε το βράδυ το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας και δεύτερο συνεχόμενο. Τι χρειάζεται γι' αυτό; Πηγή: SPORT24

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Stoiximan Super League μετά τη σπουδαία νίκη (από άποψη σκορ και εμφάνισης) που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Η Ένωση αγγίζει τον τίτλο σε τέτοιο βαθμό που μπορεί από απόψε το βράδυ (28/04) να τον κατακτήσει και μαθηματικά, δύο στροφές πριν από το φινάλε των playoffs και ενώ φυσικά εκκρεμεί το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Πώς μπορεί να το πετύχει αυτό; Αν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ίδια στιγμή τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός δεν νικήσουν τον Άρη και τη Λαμία αντίστοιχα.

Σε περίπτωση νίκης στην Τούμπα η ΑΕΚ θα ανέβει στους 78 βαθμούς αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στους 68, ο οποίος με τρεις αγώνες να απομένουν δεν μπορεί αυτομάτως να φτάσει την Ένωση. Αν ο Παναθηναϊκός έρθει ισόπαλος ή χάσει από τον Άρη θα είναι στους 72 ή τους 71. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ στους 78 (αν η ΑΕΚ χάσει τα τελευταία ματς κι αυτός τα κερδίσει) υστερεί στην ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός με ισοπαλία ή ήττα από τη Λαμία θα έχει το βράδυ της Κυριακής είτε 68 είτε 67 βαθμούς, επομένως έχοντας κι αυτός με τη σειρά του τρία ματς δεν μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ στους 78.

Ακόμα όμως κι αν αυτό το σενάριο δεν βγει τότε η ΑΕΚ δεδομένα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα χρειάζεται πέντε βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό στους 80, η Ένωση υπερισχύει, ενώ με τον ΠΑΟΚ δεν υφίσταται σενάριο ισοβαθμίας σε αυτούς τους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αν κάνει το απόλυτο στις τελευταίες αγωνιστικές, φτάνει τους 79 και δεν μπορεί να "ακουμπήσει" την Ένωση στους 80.

 

Ακόμα όμως κι αν αυτό το σενάριο δεν βγει τότε η ΑΕΚ δεδομένα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα χρειάζεται πέντε βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό στους 80, η Ένωση υπερισχύει, ενώ με τον ΠΑΟΚ δεν υφίσταται σενάριο ισοβαθμίας σε αυτούς τους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αν κάνει το απόλυτο στις τελευταίες αγωνιστικές, φτάνει τους 79 και δεν μπορεί να "ακουμπήσει" την Ένωση στους 80.

Το πρόγραμμα των playoffs μέχρι το τέλος

8η αγωνιστική - Κυριακή 28 Απριλίου

  • 17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
  • 19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
  • 20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

Εξ αναβολής 5η αγωνιστική - Κυριακή 12 Μαΐου

  • 20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου

  • 20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
  • 20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • 20:00 Λαμία - Άρης

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου

  • 20:00 ΑΕΚ - Λαμία
  • 20:00 Άρης - ΠΑΟΚ
  • 20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs και τα playouts

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs και τα playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ή τρία ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο διπλός πονοκέφαλος της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Conference League - 3 ζώνες ελέγχου, ελικόπτερα και drones!-ThemaSports
13/05 @ 20:18

Ο διπλός πονοκέφαλος της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Conference League - 3 ζώνες ελέγχου, ελικόπτερα και drones!

Η πρώτη αναγνωριστική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του UEFA Conference League στις 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον υπ. Προστασίας του Πολίτη

Europa Conference League: Ορίστηκε ο διαιτητής για τον τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα-ThemaSports
13/05 @ 17:36

Europa Conference League: Ορίστηκε ο διαιτητής για τον τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα

Ορίστηκαν από την UEFA οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους ευρωπαϊκούς τελικούς, με τον Πορτογάλο Αρτούρ Σοάρες Ντίας, να αναλαμβάνει το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα.

Σίγουρα στην Ευρώπη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, μάχονται για να αποφύγουν την 4η θέση οι «αιώνιοι» και το σενάριο για 5 ομάδες-ThemaSports
13/05 @ 15:47

Σίγουρα στην Ευρώπη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, μάχονται για να αποφύγουν την 4η θέση οι «αιώνιοι» και το σενάριο για 5 ομάδες

Η εβδομάδα που διανύουμε θα κρίνει τον πρωταθλητή και θεωρητικά τέσσερις ομάδες αλλά πρακτικά… δύο δίνουν τη μάχη τους για τον τίτλο στην Stoiximan Super League.

«Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα το Conference League, έδωσε εγγυήσεις η αστυνομία»-ThemaSports
13/05 @ 13:34

«Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα το Conference League, έδωσε εγγυήσεις η αστυνομία»

Ξεκάθαρος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ότι δεν πρόκειται να αλλάξει έδρα ο τελικός του Conference League.

«Ενεργοποιείται η οψιόν και μένει ο Γεντβάι - Να βγει 2ος και να πάρει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός»-ThemaSports
13/05 @ 14:00

«Ενεργοποιείται η οψιόν και μένει ο Γεντβάι - Να βγει 2ος και να πάρει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός»

Να βγει δεύτερος και… Κυπελλούχος πρέπει, πλέον, ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νίκος Αθανασίου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ελλάδα / Σκηνές χάους σε παιχνίδι τοπικού: Πέταξαν κάτω τον διαιτητή και τον κλωτσούσαν!-ThemaSports
13/05 @ 13:23

Ελλάδα / Σκηνές χάους σε παιχνίδι τοπικού: Πέταξαν κάτω τον διαιτητή και τον κλωτσούσαν!

Επεισοδιακό ήταν παιχνίδι στη Β’ κατηγορία της Λάρισας, με τον διαιτητή να δέχεται σφοδρή επίθεση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ