Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που οδηγήθηκε στα πέναλτι (2-1 για τους λιλουά σε κανονική διάρκεια και παράταση), η Άστον Βίλα επιβλήθηκe 4-3 εκτός έδρας της Λιλ με ήρωα τον Μαρτίνες που έκανε δύο αποκρούσεις και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το τρελό ταξίδι της Άστον Βίλα τη φετινή σεζόν δεν έχει σταματημό. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι εντυπωσιάζει στην Premier League όπου είναι στην 4η θέση και διεκδικεί την έξοδο στο νέο Champions League όμως ταυτόχρονα φλερτάρει και με ένα ευρωπαϊκο τρόπαιο και το βράδυ της Πέμπτης (18/04) έκανε ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Και αυτό γιατί έμεινε όρθια στο "Πιερ Μορουά" απέναντι στην δυνατή και άκρως ανταγωνιστική Λιλ, με τους βίλανς να μένουν πίσω στο σκορ με 2-0 και να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο αλλά να μειώνουν σε 2-1 με σκόρερ τον Κας στο 87' και να οδηγούν το ματς στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι.

Κάπου εκεί, στη ρωσική ρουλέτα, σήκωσε μανίκια ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, με τον τερματοφύλακα της εθνικής Αργεντινής να παίρνει έμπνευση από τις μεγάλες στιγμές του στο Μουντιάλ του Κατάρ και να υπογράφει την σπουδαία πρόκριση της ομάδας του στους "4" του Conference League, αφού με τα δύο πέναλτι που έπιασε, οδήγησε τους βίλανς στο τεράστιο 4-3 μέσα στην Γαλλία.

Το ματς

H Λιλ έδειξε με το "καλημέρα" τις διαθέσεις της κόντρα στην Άστον Βίλα, που ήταν άκρως επιθετικές, με την ομάδα του Φονσέκα να ψάχνει από νωρίς το γκολ για να ακυρώσει το προβάδισμα που είχαν οι Άγγλοι με το υπέρ τους 2-1 από τον πρώτο αγώνα.

Στο 10ο λεπτό ο Ντέιβιντ "προειδοποίησε" τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, με το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει άουτ, για να έρθει το 1-0 για τους "λιλουά" πέντε λεπτά αργότερα, μέσα από μία όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Ο Γιορό βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Γκούντμουντσον που προωθήθηκε και εκείνος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι, με τον Γιαζίτσι να υποδέχεται τη μπάλα και να την στέλνει με χαμηλό αριστερό πλασέ στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όμως τους το στέρησε ο Μαρτίνες που απέκρουσε εντυπωσιακά την εξ επαφής κεφαλιά του Αντρέ, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την Λιλ να προηγείται δικαίως 1-0 απέναντι στο σύνολο του Έμερι που δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο και η Άστον Βίλα είχε στο 56' την πρώτη καλή ευκαιρία της, με το σουτ του Κας από το ύψος της μικρής περιοχής που έφυγε άουτ, με την Λιλ να είναι όμως εκείνη που βρήκε και δεύτερο γκολ, με στημένη φάση.

Ο Χάραλντσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στο 67ο λεπτό και ο Αντρέ πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαρτίνες και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του (2-0).

Μετά από αυτό το γκολ, που τους έβαλε σε θέση οδηγού, οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα στο γήπεδο στην Άστον Βίλα και αυτή έψαξε το γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, με τον Μπέιλι να έχει μία καλή στιγμή στο 83' αλλά τον Σεβαλιέ να του λέει "όχι", αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του εκτός περιοχής.

Οι παίκτες του Έμερι συνέχισαν ωστόσο να πιέζουν και ανταμείφθηκαν στο 87', με τον γκολκίπερ της Λιλ να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σύγκρουσή του με τον συμπαίκτη του, Μπενταλέμπ, για να φτάσει αυτή στο δεξί πόδι του Κας και εκείνον να μειώσει σε 2-1 με δυνατό σουτ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά, η Λιλ έκλεισε τους Άγγλους στα καρέ τους ψάχνοντας το χρυσό για εκείνη τρίτο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, εκεί που η Άστον Βίλα είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Σεβαλιέ, που σταμάτησε αρχικά το σουτ του Μπέιλι και κατόπιν την εξ επαφής κεφαλιά του Λουίζ.

Ο κίπερ των λιλουά όρθωσε ανάστημα και στο 120' της αναμέτρησης, όταν πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Ντουράν, με τη φάση αυτή να οδηγεί τις δύο ομάδες στα πέναλτι για να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους.

Εκεί μίλησε η τεράστια κλάση του παγκόσμιου πρωταθλητή Εμιλιάνο Μαρτίνες, με τον Αργεντινό γκολκίπερ της Άστον Βίλα να αποκρούει δύο εκτελέσεις πέναλτι, το πρώτο του Μπενταλέμπ και το πέμπτο του Αντρέ, για να βάλει φαρδιά πλάτια την υπογραφή του στο 4-3 της ομάδας του Έμερι που την απογείωσε στα ημιτελικά του Conference League.

ΛΙΛ: Σεβαλιέ, Σάντος, Ντιακιτέ, Γιορό, Ισμαΐλι, Αντρέ, Μπενταλέμπ, Γιαζιτσί (86' Καβαλέιρο), Χάραλντσον (77' Γκόμες), Γκούντμουντσον (91' Καμπελά), Ντέιβιντ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κόνσα, Τόρες, Κας, Ντιν, Μαγκίν (80' Ντουράν), Λουίζ, Τίλεμανς, Ντιαμπί (69' Μπέιλι), Γουότκινς, Τζανιόλο (28' Ρότζερς).

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με μία... έκπληξη η αποστολή του Μεντιλίμπαρ για τον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα-ThemaSports
01/05 @ 19:31

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με μία... έκπληξη η αποστολή του Μεντιλίμπαρ για τον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Την έκπληξη με ποδοσφαιριστή από την Κ19 του συλλόγου έκανε για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Έμερι: «Συναρπαστική στιγμή ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό, είμαστε έτοιμοι»-ThemaSports
01/05 @ 18:53

Έμερι: «Συναρπαστική στιγμή ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό, είμαστε έτοιμοι»

Έτοιμοι για τον ημιτελικό κόντρα στους «ερυθρόλευκους» είναι οι «χωριάτες», όπως τόνισε ο Ουνάι Έμερι.

Αναχώρησε για Αγγλία ο Ολυμπιακός για την πρώτη μάχη με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ-ThemaSports
01/05 @ 13:00

Αναχώρησε για Αγγλία ο Ολυμπιακός για την πρώτη μάχη με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» αναχώρησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, όπου θα δώσει τον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Επόμενη στάση... Μπέρμπιγχαμ: Το promo video του Ολυμπιακού για το ματς με την Άστον Βίλα-ThemaSports
30/04 @ 15:27

Επόμενη στάση... Μπέρμπιγχαμ: Το promo video του Ολυμπιακού για το ματς με την Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός δημοσίευσε ένα βίντεο από τα αξιοθέατα του Μπέρμπιγχαμ και το επιβλητικό «Villa Park», ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Άστον Βίλα στους «4» του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη.

Με ομιλία Μαρινάκη αγκαλιά με Μεντιλίμπαρ η παρακάμερα του Ολυμπιακού από την πρόκριση επί της Φενέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 21:12

Με ομιλία Μαρινάκη αγκαλιά με Μεντιλίμπαρ η παρακάμερα του Ολυμπιακού από την πρόκριση επί της Φενέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρακάμερα της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την ιστορική πρόκριση των Πειραιωτών επί της Φενέρ.

Τρομερό βίντεο: ΣΕΙΣΤΗΚΕ ο Πειραιάς από τις ΚΡΑΥΓΕΣ στην πρόκριση του Ολυμπιακού στην Πόλη!-ThemaSports
20/04 @ 17:42

Τρομερό βίντεο: ΣΕΙΣΤΗΚΕ ο Πειραιάς από τις ΚΡΑΥΓΕΣ στην πρόκριση του Ολυμπιακού στην Πόλη!

Ένα εκπληκτικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, όπου γίνεται ο κακός χαμός στον Πειραιά μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην Πόλη και οι πανηγυρισμοί από τα σπίτια προκαλούν ανατριχίλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ