Γιάννης Ιωάννου

Από τη μέρα που η ΑΕΛ αποκλείστηκε από το κύπελλο και από την στιγμή που η ομάδα είναι πολύ μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού στο Β' γκρουπ και άρα δεν πρόκειται να μπλέξει σε... περιπέτειες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα γίνει στις 27 Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από τρεις σερί χρονιές που η Λεμεσιανή ομάδα... βολοδέρνει στο Β' γκρουπ και με τους Άρη και Πάφο να αποτελούν πλέον μόνιμους θαμώνες της εξάδας και διεκδικητές ευρωπαϊκών εισιτηρίων και τίτλων, όλοι στο «γαλαζοκίτρινο οικοδόμημα» αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αλλάξουν ρότα για να ξεφύγει η ΑΕΛ από την αγωνιστική μιζέρια και να μπορέσει να κοντράρει ξανά στα ίσα τις... παλιές, αλλά και τις νέες δυνάμεις πλέον του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η είσοδος των επενδυτών σε Άρη και Πάφος FC αύξησε κατακόρυφα τον ανταγωνισμό ακόμα και για μία απλή είσοδο στην πρώτη εξάδα ενόψει της Β' φάσης του πρωταθλήματος και αν η ΑΕΛ δεν ακολουθήσει τις «επιταγές της νέας εποχής», θα καταντήσει ο... «φτωχός συγγενής» της Λεμεσού στην άτυχη μάχη με Απόλλωνα και Άρη.

Κάτι που δεν αξίζει στον κόσμο της, ο οποίος διαχρονικά κάνει πρωταθλητισμό, αλλά η θέση του είναι στην κερκίδα. Τις νίκες, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τους τίτλους τους δίνουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής και αν αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες... «πιάσ' το αβγό και κούρευ' το», ότι κι αν κάνει ο κόσμος στην εξέδρα.

Το ποια θα είναι η «επόμενη μέρα» στα διοικητικά, πρέπει να είναι μόνιμα πρώτο θέμα στην ατζέντα των ανθρώπων της ΑΕΛ, μέχρι να βρεθει εκείνη η ιδανική λύση, είτε πρόκειται για αξιόπιστο επενδυτή, είτε για δυνατούς οικονομικούς «συμπαίκτες» που θα έχουν τη δυνατότητα και όχι μόνο τη θέληση, για να αλλάξουν το «γαλαζοκίτρινο» στάτους κβο σε όλα τα επίπεδα και να βάλουν τη Λεμεσιανή ομάδα σε άλλα καλούπια.

Το πλάνο, το όραμα, ο επαγγελματισμός και οι όποιες φιλοδοξίες, από μόνες τους δεν αρκούν για το «ριστάρτ» αν δεν υπάρχει η... κινητήριος δύναμη που είναι το χρήμα. Το οποίο βέβαια από μόνο του ούτε αυτό αρκεί για να φτιάξεις ομάδα που να πρωταγωνιστεί μόνιμα και να διεκδικεί τίτλους, αλλά όταν υπάρχει αυτό, κάποια στιγμή θα γίνουν οι σωστές κινήσεις από την όποια διοίκηση και όλα θα πάρουν το δρόμο τους για να διορθωθούν οι ανορθογραφίες.

Τα... «μιλλοσφοτζιήσματα» και τα περί κόσμου που είναι «ο καλύτερος επενδυτής της ΑΕΛ», είναι μη ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας εν έτει 2024 και παραπέμπει σε κινήσεις... απελπισίας άλλων δεκαετιών που τα δεδομένα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και γενικότερα στην Κύπρο, ήταν πολύ διαφορετικά.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ-ThemaSports
20/05 @ 21:30

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στην ΑΕΛ θέλουν να... κερδίσουν το στοίχημα στην περίπτωση προπονητή.

Μετά το... 0/3, να κάνουν ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, για να μη γίνουν μόνιμοι «θαμώνες» του Β' γκρουπ-ThemaSports
20/05 @ 10:14

Μετά το... 0/3, να κάνουν ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, για να μη γίνουν μόνιμοι «θαμώνες» του Β' γκρουπ

Τη σεζόν 2020-2021, δύο χρονιά μετά την κατάκτηση του 7ου κυπέλλου στην ιστορία της, η ΑΕΛ τερμάτισε στην 3η θέση, κυνηγώντας τον τίτλο μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!-ThemaSports
16/05 @ 15:44

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!

Μεταγραφικές «σειρήνες» από Ελλάδα, για τον Ανδρέα Μακρή.

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»-ThemaSports
16/05 @ 16:33

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»

Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 παραχώρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης-ThemaSports
15/05 @ 17:04

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης

Παρελθόν και επίσημα από την ΑΕΛ αποτελεί ο Αλέξης Γαρπόζης.

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο-ThemaSports
14/05 @ 13:13

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο

Έφυγαν ακόμα δύο παίκτες από την ΑΕΛ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ