Ο Τσάμπι Αλόνσο εμφανίζεται ως πρώτο φαβορί για να διαδεχτεί τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ το καλοκαίρι και έχει όλες τις ευλογίες του Γερμανού, ο οποίος τόνισε πως είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι από την Λίβερπουλ μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της και ένα ζήτημα που "καίει" ήδη όλο τον οργανισμό των ρεντς αφορά το πρόσωπο που θα κληθεί να καλύψει το κενό του.

Μεταξύ των υποψηφίων και με πολύ σοβαρές πιθανότητες είναι ο Τσάμπι Αλόνσο που κάνει θαύματα την τελευταία διετία με την Λεβερκούζεν, φτάνοντας μαζί της στα ημιτελικά του Europa League την περασμένη σεζόν και διεκδικώντας φέτος με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο της Bundesliga.

Από την πλευρά του, ο Κλοπ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να μπλεχτεί στα πόδια των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ όσον αφορά στην ανεύρεση του διαδόχου του, ωστόσο δεν κρύβει το θαυμασμό του για τον Τσάμπι Αλόνσο και τη δουλειά που έχει κάνει στην Γερμανία με την Λεβερκούζεν.

"Ο Τσάμπι κάνει εκπληκτική δουλειά και αυτό που λέω είναι ανεξάρτητο με τα όσα ακούγονται για το μέλλον του. Εάν με ρωτούσατε 8 εβδομάδες πριν για τον Τσάμπι θα σας έλεγα "Ω, Θεέ μου".

Οι δεινόσαυροι -που είναι ο Αντσλεότι, ο Μουρίνιο, ο Γκουαρδιόλα, ίσως εγώ- δεν θα κάνουμε αυτή τη δουλειά για άλλα 20 χρόνια. Εντάξει, ίσως να την κάνει ο Μουρίνιο.

Ωστόσο, η νέα γενιά είναι ήδη εδώ και θα έλεγα πως ο Τσάμπι ξεχωρίζει μέσα σε αυτήν", τόνισε αρχικά ο Κλοπ αναφερόμενος στον άλλοτε παίκτη των Λίβερπουλ, Ρεάλ και Μπάγερν, για να προσθέσει:

"Ως παίκτης είχε παγκόσμια κλάση ενώ προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια που παίζει και αυτό έναν μικρό ρόλο. Όταν έπαιζε, ήταν ήδη προπονητής εντός γηπέδου.

Το ποδόσφαιρο που παίζει, οι ομάδες που φτιάχνει, οι μεταγραφές που έκανε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά. Έπαιξα πολύ καιρό στην Bundesliga και σας λέω πως είναι πολυ εντυπωσιακός.

Όχι μόνο για τους πόντους που μαζεύουν οι ομάδες του αλλά και για το ποδόσφαιρο που παίζει. Η Λεβερκούζεν ήταν καλύτερη ομάδα απέναντι στην Μπάγερν και αυτό είναι κάτι που το συναντάς εύκολα.

Όταν εγώ ήμουν στην Ντόρτμουντ και νικούσαμε την Μπάγερν, στηριζόμασταν στην άμυνά μας και στις γρήγορες αντεπιθέσεις, ειδικά στην αρχή. Όμως η Λεβερκούζεν είναι καλύτερη από την Μπάγερν, κάτι που προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κάποιος το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα και τον νεανικό μέσο όρο ηλικίας.

Έκανε σούπερ μεταγραφές για αυτή την ομάδα, αυτές που χρειαζόταν ακριβώς και για αυτό είναι ξεχωριστός στη δουλειά του. Η Λεβερκούζεν έχει καλές πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο ενώ είναι και από τα φαβορί για το Europa League επίσης".

Πηγή: sport24.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 14:55

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τους άφησε να φύγουν. Δεν μπορούσε να μην τους μιλήσει. Στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ. Για μία ακόμη φορά. Για τελευταία φορά. Ακόμη και αν οι φίλοι των «κόκκινων» ελπίζουν μελλοντικά πως ο Γιούργκεν Κλοπ, κάποια στιγμή, θα γυρίσει!

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ