Ανδρέας Σταύρου

Όταν έμπαινε το 2024, όλοι ευχόμασταν να είναι μία όμορφη χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες. Στο αθάνατο όμως Κυπριακό ποδόσφαιρο οι πρώτες 34 μέρες του νέου έτος μας φανερώνουν ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή και το τελευταίο παρατράγουδο ψες βράδι όταν ο πυλώνας στο Μακάρειο στάδιο έσβησε και αναβλήθηκε ο αγώνας Ολυμπιακός – Αγία Νάπα, θα αναφερθούμε σε όλα τα κακώς  κείμενα που συνέβησαν σε μόλις ένα μήνα στο 2024.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τον αγώνα ψες στο Μακάρειο. Ένα γήπεδο που τις δεκαετίες 80' και 90' έζησε μεγάλες στιγμές, τα τελευταία χρόνια αφέθηκε πραγματικά στο έλεος του θεού. Χωρίς να το χρησιμοποιεί ομάδα Α΄ κατηγορίας, το βλέπεις και λυπάσαι. Εκτός του ότι είναι στάδιο περασμένων δεκαετιών, στον ψεσινό αγώνα όλοι αντιληφθήκαμε ότι δεν είναι βέβαιο αν μπορεί να γίνει νυχτερινός αγώνας. Και μιλάμε για ένα γήπεδο που την περασμένη Δευτέρα φιλοξένησε αγώνα νέων και ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Πραγματικά η ψεσινή κατάσταση είναι για λύπηση και εδώ δημιουργείται το ερώτημα. Μήπως τελικά ο ΚΟΑ έπρεπε να δώσει το γήπεδο στην Ομόνοια μπας και το εκσυγχρονίσει?

Δεύτερο παρατράγουδο είναι η ρίψη κροτίδας στον αγώνα κυπέλλου Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ.  Το να ρίχνεις μία κροτίδα σε σημείο που κάνουν προθέρμανση ποδοσφαιριστές πραγματικά είναι αδιανόητο. Αυτοί οι φίλαθλοι όπου και αν προέρχονται δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Ειλικρινά δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε ζωές για να βάλουμε μυαλό και επίσης πρέπει και η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της στο να κάνει καλύτερους ελέγχους στα γήπεδα. Στο εξωτερικό τα καταφέρνουν μια χαρά και εμείς με μία δικαιολογία στο στόμα πάντα.

Φυσικά ευθύνες δεν έχει μόνο η πολιτεία αλλά και οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνεις και όχι να ρίχνεις κροτίδες ή φωτοβολίδες και γενικά να κάνεις επεισόδια. Στο ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ, και αναφέρομαι στο Απόλλων – ΑΕΛ, δεν έμεινε πράγμα που δεν πέρασε στο γήπεδο. Το να βλέπεις τους χούλιγκαν να μετατρέπουν το γήπεδο σε πεδίο μάχης και να αντικρίζεις επίσης τον φόβο και τον τρόμο στα μικρά παιδιά που κινδύνεψαν σημαίνει ότι έχασες το παιχνίδι. Να φύγουν οι χούλιγκαν από τα γήπεδα.

Εκτός από τα θλιβερά γεγονότα από τα οποία κινδύνεψαν ζωές είχαμε και το φιάσκο με τον γιατρό στο Οθέλλος – ΑΕΛ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο γιατρός είπε ότι ξέχασε τι ώρα θα ξεκινούσε ο αγώνας. Ας δεχτούμε αυτή την εκδοχή η οποία υπολείπεται συγκέντρωσης και συνέπειας. Σε αυτό το κομμάτι ευθύνεται και ο Οθέλλος ο οποίος δεν μερίμνησε νωρίς να αντικαταστήσει τον ήδη αργοπορημένο γιατρό. Το λες και έλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης.

Τελευταίο και καλό είναι τα γήπεδα μας, τα οποία όποτε βρέξει μερικά εξ αυτών γίνονται πισίνα. Γήπεδα όπως το Αμμόχωστος και το Δασάκι όταν βρέχει  αδυνατούν να φιλοξενήσουν αγώνα κάποιες φορές. Φυσικά όταν είναι έντονη η βροχή ακόμα και γήπεδα όπως το ΓΣΠ έχουν πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει και σε αυτό το κομμάτι να μεριμνήσουν οι ομάδες και οι συντηρητές γηπέδων έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό το φαινόμενο με τις πλημμύρες στα γήπεδα?

Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι εν έτη 2024 και με τόσες επιτυχίες στην Ευρώπη σαν ποδόσφαιρο, πάμε πίσω πίσω.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμορφη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ Αρένα (BINTEO)-ThemaSports
20/05 @ 20:20

Όμορφη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ Αρένα (BINTEO)

Όμορφη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ Αρένα πριν τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Κύπρου για το EURO U17.

Πρεμιέρα με ήττα στο EURO U17 για την Εθνική Κύπρου-ThemaSports
20/05 @ 22:20

Πρεμιέρα με ήττα στο EURO U17 για την Εθνική Κύπρου

H εθνική Κύπρου ηττήθηκε με 5-0 από την Τσεχία για τον πρώτο αγώνα στον Α΄ όμιλο του Euro U17 που διεξάγεται στην ΑΕΚ Αρένα.

Μικρή διακοπή στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
18/05 @ 21:11

Μικρή διακοπή στον τελικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Λόγω ρίψης φωτοβολίδων ο τελικός κυπέλλου διακόπηκε για λίγα λεπτά στα αρχικά στάδια του β' ημιχρόνου...

Γεμίζει το ΓΣΠ - Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή οι οπαδοί των δύο φιναλίστ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
18/05 @ 18:21

Γεμίζει το ΓΣΠ - Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή οι οπαδοί των δύο φιναλίστ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το ΓΣΠ έβαλε τα γιορτινά του και οι οπαδοί Ομόνοιας και Πάφου ετοιμάζουν κορεό στην έναρξη (20:00) του ματς.

Υπέγραψε οδηγία για τους στρατεύσιμους αθλητές ο Υπουργός-ThemaSports
17/05 @ 14:26

Υπέγραψε οδηγία για τους στρατεύσιμους αθλητές ο Υπουργός

Ο ΠΑΣΠ ενημέρωσε σχετικά με συνάντηση του Υπουργού Άμυνας και του Σπύρου Νεοφυτίδη.

Σπέσιαλ γεύμα μαζί με τον Θρύλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
16/05 @ 14:40

Σπέσιαλ γεύμα μαζί με τον Θρύλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ποστάρισμα από τον Ηλία Χαραλάμπους πριν το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ