Σύμφωνα με τον πρόεδρο της AFA, Κλαούντιο Τάπια, η Αργεντινή θα αποσύρει ισόβια το ''10'' προς τιμήν του Λιονέλ Μέσι, όταν εκείνος αποχωρήσει από την εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, ο πρώτος σε ασίστ, ο πρώτος σε συμμετοχές. Ο παίκτης που την πήρε από το χέρι και την οδήγησε ως αρχηγός και απόλυτος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Κόπα Αμερικά και του Finalissima.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο απόλυτος θρύλος της εθνικής Αργεντινής και στην «αλμπισελέστε» ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια φοβερή τιμητική κίνηση προς τιμήν του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια, όταν ο Pulga αποχωρήσει από την εθνική ομάδα, εκείνη θα αποσύρει ισόβια το νούμερο «10» προς τιμήν του.

«Όταν ο Μέσι αποσυρθεί από την εθνική ομάδα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να φοράει το νούμερο "10" μετά από αυτόν. Αυτός ο αριθμός "10" θα αποσυρθεί ισόβια προς τιμήν του. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι ' αυτόν», ανέφερε ο ο πρόεδρος της AFA σε εφημερίδα της Αργεντινής.

Ο Μέσι με τη φανέλα της χώρας του μετράει 180 συμμετοχές με 106 γκολ και 55 ασίστ, όντας πρώτος σε κάθε κατηγορία, ενώ έχει φτάσει μαζί της σε δυο τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων, εκ των οποίων στον τελευταίο στέφθηκε πρωταθλητής Κόσμου ως ο MVP της διοργάνωσης με επτά γκολ και τρεις ασίστ. Σκόραρε δυο γκολ στον τελικό, ενώ έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές σε Μουντιάλ και ο παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε κάθε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης («16», προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός).

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EURO U-17: Με τον μεγάλο τελικό ολοκληρώνεται σήμερα η διοργάνωση-ThemaSports
05/06 @ 13:57

EURO U-17: Με τον μεγάλο τελικό ολοκληρώνεται σήμερα η διοργάνωση

Μετά από μια διαδρομή 16 ημερών και 30 αγώνων, η τελική φάση του EURO U-17 φτάνει σήμερα στην κορύφωση της με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης.

Έβγαλαν... ζητήματα και έμειναν στο μηδέν Ιταλία και Τουρκία-ThemaSports
04/06 @ 23:58

Έβγαλαν... ζητήματα και έμειναν στο μηδέν Ιταλία και Τουρκία

Ιταλία και Τουρκία κόλλησαν στο 0-0 σε φιλικό παιχνίδι στο «Νταλ Άρα» και έδειξαν πως πρέπει να διορθώσουν αρκετά ζητήματα στις γραμμές τους.

Φιλική νίκη της Αυστρίας επί της... «ελληνικής» Σερβίας-ThemaSports
04/06 @ 23:47

Φιλική νίκη της Αυστρίας επί της... «ελληνικής» Σερβίας

Η Αυστρία επικράτησε με 2-1 της Σερβίας σε φιλική μεταξύ τους αναμέτρηση, ενόψει του Euro 2024.

Βασικός, αλλά και σκόρερ ο Λανγκ στο φιλικό ματς της Ουγγαρίας! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/06 @ 23:10

Βασικός, αλλά και σκόρερ ο Λανγκ στο φιλικό ματς της Ουγγαρίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Άνταμ Λανγκ, αγωνίστηκε βασικός στο αποψινό φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ουγγαρίας με αντίπαλο την Ιρλανδία εκτός έδρας και έγινε αλλαγή στο 73ο λεπτό.

Λύγισε την Αρμενία σε φιλική αναμέτρηση η Σλοβενία-ThemaSports
04/06 @ 22:53

Λύγισε την Αρμενία σε φιλική αναμέτρηση η Σλοβενία

Με τους Τσέριν και Σπόραρ βασικούς, η Σλοβενία επιβλήθηκε 2-1 της Αρμενίας σε φιλική αναμέτρηση.

Ασύλληπτο ΦΙΑΣΚΟ στην Ισημερινή Γουινέα: Ο Ενσούε έπαιζε παράτυπα στην Εθνική ομάδα για έντεκα χρόνια!-ThemaSports
04/06 @ 22:39

Ασύλληπτο ΦΙΑΣΚΟ στην Ισημερινή Γουινέα: Ο Ενσούε έπαιζε παράτυπα στην Εθνική ομάδα για έντεκα χρόνια!

Η FIFA τιμώρησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισημερινής Γουινέας και τον Εμίλιο Ενσούε για τις παράτυπες συμμετοχές του με την εθνική ομάδα από το 2013 και μετά.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ