Ένα από τα πιο ρεαλιστικά σενάρια μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, θέλει τέσσερις ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν στα νοκ-άουτ του Conference League!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Να που τα έφερε έτσι η μπάλα, που ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο πια, θέλει τέσσερις ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν στα νοκ-άουτ του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ήδη εξασφάλισε ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση, μένει να μάθουμε αν θα περάσει απευθείας στους «16» (ως πρώτος) ή στην φάση των νοκ-άουτ (ως δεύτερος).

Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Φρανκφούρτη απέναντι στην Αϊντραχτ, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει απλώς να μην χάσει για να γίνει απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, που τον βοηθάει να κερδίσει έναν γύρο, αλλά και έναν… μήνα, αφού οι αγώνες του νοκ-άουτ είναι προγραμματισμένοι για τις 15/22 Φεβρουαρίου, ενώ αυτοί των «16» στις 7/14 Μαρτίου.

Μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στους ομίλους του Europa League, το πιο ρεαλιστικό σενάριο για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης. Οτιδήποτε ψηλότερο μοιάζει πολύ δύσκολο, οτιδήποτε λιγότερο θα μοιάζει με ηχηρή έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -5 από Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και στο +3 από την Μπάτσκα Τόπολα, την οποία υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά. Η τρίτη θέση δηλαδή μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -3 από την δεύτερη Μπράιτον και στο +2 από τον Άγιαξ. Αν δεν κερδίσει τους Άγγλους αποχαιρετά το Europa League και θα χρειαστεί αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ για να περάσει ως τρίτη. Κι εδώ, η τρίτη θέση μοιάζει ως ένα αρκετά λογικό σενάριο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη τρίτος, με την Βιγιαρεάλ να έχει και παιχνίδι λιγότερο απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Σε περίπτωση που δεν κάνει διπλό στην Ισπανία, τότε κι αυτός επικεντρώνεται στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, όπου ενδεχομένως να του αρκεί ακόμα και ισοπαλία εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τρεις (ή ακόμα και τέσσερις ομάδες) στα 8 ζευγάρια νοκ-άουτ στην επόμενη φάση του Conference League, που θα δώσει 8 εισιτήρια για τους «16» της διοργάνωσης.

Αν τελείωνε σήμερα, η φάση των ομίλων τότε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα συνέχιζαν στα νοκ-άουτ του Conference League και οι 8 πιθανοί τους αντίπαλοι (με τα σημερινά πάντα δεδομένα) θα ήταν οι: Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Αστάνα, Μπόντο-Γκλιμτ, Άστον Βίλα, Φερεντσβάρος, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Νόρτζελαντ.

Αν εξαιρέσει κανείς την Άστον Βίλα, την Λιλ, την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και την Φιορεντίνα δυσκολεύεται να βρει κανείς άλλα «μεγαθήρια» που συνεχίζουν στο Conference League.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ίσως φέτος προκύπτει μία χρυσή ευκαιρία για κάποια ελληνική ομάδα να κάνει την υπέρβαση. Το φετινό Conference League δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε μία μικρή Super League με ότι συνεπάγεται αυτό, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος στις 29 Μαΐου στην Αθήνα και την OPAP Arena.

Να τονίσουμε ότι οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, μέχρι την φάση των προημιτελικών, ενώ οι ομάδες που θα «υποβιβαστούν» από το Europa στο Conference League, θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια νοκ-άουτ στην έδρα τους και τους επαναληπτικούς εκτός έδρας.

Πηγή: sdna.gr

Δείτε τις βαθμολογίες στους ομίλους των τεσσάρων ελλαδικών ομάδων σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε:

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 24 ώρες που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη και τον λαό του ΠΑΟΚ: Το VIDEO που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις-ThemaSports
20/05 @ 17:52

Οι 24 ώρες που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη και τον λαό του ΠΑΟΚ: Το VIDEO που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι. Δείτε το VIDEO του SPORT24 που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις.

Η ΑΕΚ πήρε ένα «σκληρό μάθημα», αλλά φέτος επισφράγισε πως το DNA της αλλάζει! -ThemaSports
20/05 @ 22:01

Η ΑΕΚ πήρε ένα «σκληρό μάθημα», αλλά φέτος επισφράγισε πως το DNA της αλλάζει!

Έδωσε μια μάχη… μέχρι τελικής πτώσεως στη Stoiximan Super League, ο τίτλος χάθηκε, αλλά από την επόμενη ημέρα κιόλας, υπάρχει ένας βασικός λόγος αισιοδοξίας! Κι αυτό, γιατί στη μεγάλη εικόνα, η ΑΕΚ απέβαλε μία από τις χειρότερες συνήθειές της στον 21ο αιώνα.

Όταν όλοι… ξέγραφαν τον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου φώναζε «the show must go on»! -ThemaSports
20/05 @ 23:01

Όταν όλοι… ξέγραφαν τον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου φώναζε «the show must go on»!

Το πίστευε, μετέδωσε το «πνεύμα νικητή» στους παίκτες του και στο φινάλε δικαιώθηκε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε πιθανότατα το σπουδαιότερο «ρουά ματ», στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Και αυτό δεν ήρθε ούτε εύκολα, ούτε τυχαία…

Το ξέσπασμα στην λήξη, το «campeones» στα αποδυτήρια και το «σ’αγαπώ» του Λουτσέσκου στον Ιβάν Σαββίδη-ThemaSports
20/05 @ 16:00

Το ξέσπασμα στην λήξη, το «campeones» στα αποδυτήρια και το «σ’αγαπώ» του Λουτσέσκου στον Ιβάν Σαββίδη

Την παρακάμερα του αγώνα με τον Άρη δημοσίευσε ο ΠΑΟΚ, με τις αντιδράσεις στο φινάλε του αγώνα και τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια να ξεχωρίζουν από όσα έγιναν στο Χαριλάου για τους Πρωταθλητές.

Μητσοτάκης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μπορεί και ο Άρης να πάρει το Κύπελλο» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 13:10

Μητσοτάκης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μπορεί και ο Άρης να πάρει το Κύπελλο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και το μήνυμα στον Άρη εν όψει του τελικού Κυπέλλου.

Αστυνομικός πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης και... τρώει πέσιμο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 12:12

Αστυνομικός πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης και... τρώει πέσιμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικός έφαγε πέσιμο στο Βικελίδης, επειδή πανηγύρισε γκολ του ΠΑΟΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ