Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας της στη νέα κατηγορία ιστιοσανίδας iQFOiL πραγματοποίησε στη Βρέστη η Νατάσα Λάππα η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (22/10). Η 21χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 62η θέση, την υψηλότερη ανάμεσα στους εκπρόσωπους της Κύπρου (αλλά και της Ελλάδας) στον εν λόγω αγώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι ιστιοσανίδες iQFOiL αντικατέστησαν τις RS:X μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» που έγιναν το 2021 με αποτέλεσμα το windsurfing να βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Μετά την 21η θέση στα RS:X στο «Τόκυο 2020» η Λάππα είχε συμμετάσχει σε δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα iQFOiL όπου ήταν 64η και 75η, αντίστοιχα ενώ στους Μεσογειακούς Αγώνες «Oran 2022» ήταν 12η, αρκετά πίσω από τις δυνατότητές της.

Η 62η θέση είναι κοντά στις επιδόσεις της Λάππα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του RS:X (No 56 το 2018 και Νο60 το 2019) που την έφεραν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που δεικνύει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Θετικό πρόσημο»

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένη. Η εντατική προετοιμασία που έγινε από το καλοκαίρι και μετά θεωρώ ότι απέδωσε και μια δύσκολη χρονιά προσαρμογής όπως το 2022 ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο» σχολιάζει η Λάππα επιστρέφοντας από τη Γαλλία. «Το Παγκόσμιο της Βρέστης ήταν αρκετά δύσκολο με εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες, ξεκινώντας αρχικά με άπνοια και για να εξελιχθούν άγρια με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες» προσθέτει.

Η Λάππα ξεκίνησε με τρεις ιστιοδρομίες στην πρώτη 20αδα του μπλε στόλου (17, 21, 21) αλλά δύο κακές τελευταίες κούρσες (36, 32) της στέρησαν τη δυνατότητα να μπει στον χρυσό στόλο όπου βρέθηκαν οι πρώτες 52 αθλήτριες. Αγωνιζόμενη στον αργυρό στόλο επέδειξε σταθερότητα και σταδιακή πρόοδο ( 11, 11, 31, 8, 9 , 9, 3, 3 ) για να φτάσει στην 62η θέση βάζοντας την Κύπρο στη θέση Νο24 ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν – στους Ολυμπιακούς Αγώνες διαγωνίζονται ακριβώς 24 χώρες.

«Βελτίωση αγώνα με αγώνα»

«Είναι φανερό ότι αγώνα με τον αγώνα, κούρσα με την κούρσα, ανεβαίνω. To iQFOiL είναι κάτι καινούργιο για το οποίο η γνώση ειδικά στην Κύπρο είναι πολύ περιορισμένη. Αισθάνομαι πολύ καλά με το νέο μου προπονητή κ. Maksim Oberemko και νιώθω ότι το iQFOiL μου ταιριάζει. Μέσα σε λίγες βδομάδες δουλειά με το νέο προπονητή πετύχαμε σημαντική πρόοδο. Πλέον θα έχουμε αρκετό χρόνο να δουλέψουμε το χειμώνα και είμαι σίγουρη πως το 2023 θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα» εξηγεί η Κύπρια πρωταθλήτρια και προσθέτει: «μεγάλος στόχος τώρα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Χάγη το προσεχές καλοκαίρι από το οποίο θα δοθούν και οι πρώτες 11 κάρτες πρόκρισης για το ‘Παρίσι 2024’. Η προετοιμασία ξεκινάει πολύ σύντομα».

Κλείνοντας η Νατάσα Λάππα έχει και ένα μήνυμα για φορείς και οργανισμούς που βρίσκονται δίπλα της: «θέλω να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Κύπρου, τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση σε μια δύσκολη χρονιά. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει στη Βρέστη».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
27/04 @ 22:10

Έντεκα σερί διοργανώσεις στην πρώτη δεκάδα ο Παύλος Κοντίδης

Οι έντονοι άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο για τον Παύλο Κοντίδη να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κύπελλο του Hyeres, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η κούρσα μεταλλίων. Συνεπώς τα αποτελέσματα παραμένουν ως είχαν μετά τη συμπλήρωση εννέα ιστιοδρομιών, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να παίρνει την τέταρτη θέση με 72β. ποινής.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
26/04 @ 20:12

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το Σάββατο (27/04) στην κούρσα μεταλλίων στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Η βροχερή και χειμωνιάτικη Παρασκευή (26/04) στο γαλλικό νότο ήταν η καλύτερη ημέρα του Παύλου Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα-ThemaSports
25/04 @ 14:00

Διατηρείται στην κορυφή η Μακρή, προκρίθηκε στα Medal Series η Λάππα

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μαριλένα Μακρή (ILCA6) μετά και τις τελευταίες ιστιοδρομίας στο Last chance Reggata στο Hyeres της Γαλλίας.

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
25/04 @ 20:47

Ανέβηκε στην 6η θέση στο Hyeres ο Παύλος Κοντίδης

Άνοδο στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης πέτυχε ο Παύλος Κοντίδης, με εφτά συμπληρωμένες ιστιοδρομίες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»-ThemaSports
08/04 @ 14:58

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»

«Είδαμε τις αδυναμίες μας, τις αναγνωρίζουμε και ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε μέχρι το μεγάλο ραντεβού που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Με αυτό το σκεπτικό ο Παύλος Κοντίδης αντιμετωπίζει την όγδοη θέση, της ιστιοπλοϊκής κλάσης ILCA 7 (Laser), στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς που έγινε στη Πάλμα της Μαγιόρκα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ