Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως δεν είναι υπέρ του να κλείσει ο αθλητισμός και αυτό έχει μεταβιβαστεί στον Υπουργό Παιδείας.

Aναλυτικά: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να προστατευτεί η δημοσία υγεία. Είμαστε υπέρ των ελέγχων και δη των αυστηρών. Δεν είμαστε όμως υπέρ στο να κλείσει ο Αθλητισμός. Και αυτό το έχουμε μεταβιβάσει στον Υπουργό Παιδείας, που είναι μάλιστα ο πολιτικός μας προϊστάμενος. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό, αποφασίστηκε ότι εκτός από τους ελέγχους που γίνονται από τους αρμόδιους, θα δημιουργήσουμε μία ομάδα από τον ΚΟΑ, η οποία θα εκπαιδευτεί ταχύτητα και θα βγει έξω για να κάνει ελέγχους. Δεν αναφερόμαστε στην α΄ κατηγορία, αλλά για άλλα αθλήματα και κλειστούς χώρους. Δεν θα είμαστε αστυνομία και δεν θα πάμε με εξώδικο. Να βοηθήσουμε θέλουμε και θα πηγαίνουμε εκεί για να επιβλέπουμε εάν τηρούνται σωστά τα πρωτόκολλα και να κάνουμε διορθώσεις εκεί που χρειάζεται. Τώρα, εάν μετά από υποδείξεις, δεν αλλάξει κάτι, τότε θα προβούμε σε καταγγελίες. Αυτή είναι η πρόθεση του οργανισμού και την έχουμε μεταβιβάσει σε όλους τους αρμόδιους». Για το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει άλλα αθλήματα: «Εμείς αποστέλλουμε στις ομοσπονδίες το εγκύκλιο του Υπουργείου και μέσα εσωκλείουμε όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Αν κάποιος λέει ότι μπορεί να γινόταν πιο γρήγορα. Εμείς το συζητήσαμε με τον Υπουργό Παιδιάς και μετά όταν θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους, θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα. Νομίζω το θέμα πήρε τον σωστό δρόμο» Για τις προπονήσεις των ακαδημιών: «Το συζητήσαμε κι αυτό με τον κ. Προδρόμου, διότι οι προπονήσεις αυτές δεν είναι μόνο μία υποχρέωση και παιχνίδι των παιδιών, είναι και μία κοινωνική συνάθροιση των γονιών που πηγαίνουν εκεί τα πάρουν τα παιδιά τους. Για να είμαστε σωστοί, αυτή την στιγμή που υπάρχει μία έξαρση και θα πρέπει να αποφεύγονται αυτές οι συναθροίσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να επικρίνω καμία δήλωση του Υπουργού, αλλά η άποψη μου είναι από την στιγμή που δεν υπάρχει απαγόρευση, δεν γίνεται παρανομία που δεν προπονούνται τα παιδιά». Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις Σχολικές Αίθουσες: «Το συζητήσαμε προχθές και πάλι με τον Υπουργό και ο κ. Προδρόμου μας είπε ότι θα μιλήσει ο ίδιος με τον κ. Έλληνα, τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας της Λεμεσού και θα δει το θέμα. Αφού ο πολίτικός μας προϊστάμενος θα επικοινωνούσε αυτός, κρίναμε ότι δεν χρειάζεται να παρέμβουμε εμείς». Για την παρουσία του κόσμου: «Ο ΚΟΑ έχει συμβουλευτική παρουσία και ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, όταν πάρθηκε η απόφαση για το 33%, η πρόθεση μας ήταν να γίνει σταδιακά στο 50%. Αλλά μετά την έξαρση έπρεπε να παρθούν κάποια νέα μέτρα για να το περιορίσουμε. Εμείς δεν θέλουμε να κλείσει ο Αθλητισμός, αλλά να τηρούνται τα πρωτόκολλα, για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία»
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική πρωτιά Παρέλλη στο Ισραήλ - Τα Κυπριακά αποτελέσματα σε διεθνή μίτινγκ-ThemaSports
20/05 @ 16:05

Σημαντική πρωτιά Παρέλλη στο Ισραήλ - Τα Κυπριακά αποτελέσματα σε διεθνή μίτινγκ

Η περιοδεία των Κύπριων αθλητών και αθλητριών σε μίτινγκ στίβου εκτός Κύπρου συνεχίζεται, αφού αυτή η περίοδος είναι τέτοια που δεν μπορεί να προσφέρει ξεκούραση, από τη στιγμή που κάποιοι χρειάζονται βαθμούς για την άνοδο τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Υψηλή και πάλι η βαθμολογία τού EKO Cyprus International Athletics Meeting από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου!-ThemaSports
20/05 @ 15:56

Υψηλή και πάλι η βαθμολογία τού EKO Cyprus International Athletics Meeting από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου!

Παρά την ατυχία που προέκυψε την τελευταία στιγμή, με τις ακυρώσεις συμμετοχών τής κορυφαίας άλτριας μήκους στον κόσμο Ιβάνα Σπάνοβιτς και του Νο12 στο μήκος ανδρών Τόμπιας Μόντλερ, εξαιτίας τραυματισμών, εντούτοις το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting 2024 συγκέντρωσε και πάλι υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Ικανοποιημένη η Κωνσταντίνα Γεωργίου από το Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας-ThemaSports
20/05 @ 15:44

Ικανοποιημένη η Κωνσταντίνα Γεωργίου από το Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Η Κωνσταντίνα Γεωργίου ήταν εντυπωσιακή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, καθώς κατάφερε με εντυπωσιακό αγώνα να ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου και να φορέσει το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό της.

Με καινούργιο αυτοκίνητο και αυξημένες υποχρεώσεις έτρεξε στην Ιταλία ο Τζιωρτζής-ThemaSports
20/05 @ 15:19

Με καινούργιο αυτοκίνητο και αυξημένες υποχρεώσεις έτρεξε στην Ιταλία ο Τζιωρτζής

«Νιώθω ικανοποιημένος, σκοράραμε πολύτιμους βαθμούς, με ένα αυτοκίνητο καινούργιο. Μέχρι την Αγγλία, σε δυο βδομάδες, έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε πολύ μαζί του και να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε και αξίζουμε, σαν ομάδα και σαν οδηγός» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία όπου έτρεξε στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR του 2024.

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 09:07

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος, ο Κεραυνός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εκείνον του κυπελλούχου, καθώς στον 3ο αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε τον Απόλλωνα με 58-36 και έτσι με σκορ νικών / ηττών 2-1, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ